HTTPS: Skat lover krypteret forbindelse fra 1. juli

3 kommentarer.  Hop til debatten
HTTPS: Skat lover krypteret forbindelse fra 1. juli
Illustration: Bigstock.
På et af det offentliges mest besøgte og centrale offentlige sites - skat.dk - kører for mange borgere på en usikker forbindelse. Først når Skat bliver splittet op i syv selvstændige styrelser fra 1. juli, vil alle sites køre over den krypterede HTTPS-protokol.
11. maj 2018 kl. 14:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når borgere klikker ind på skat.dk, er det ikke altid med en grøn hængelås i adressefeltet i øverste venstre hjørne.

Hængelåsen angiver, at forbindelsen er krypteret med et SSL-certifikat, der sikrer, at alle data, der passerer mellem webserveren og browseren, forbliver private

Det var ph.d.-studerende ved Aalborg Universitet Thomas Kobber Panum, der ved et tilfælde opdagede den manglende grønne hængelås.

Det skriver DR.

Lover sikker forbindelse til juli

Underdirektør i Skats Drifts- og Udviklingscenter Martin Wood erkender overfor DR, at den nuværende situation ikke er optimal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi arbejder løbende på at opdatere vores systemer, blandt andet for at sikre, at sikkerheden er bedst mulig. Men det er komplekst. Hvis en konvertering havde været ligetil, havde vi gjort det, men det er noget, vi er i gang med at arbejde på,« siger Martin Wood til DR.

Han oplyser, at når Skat bliver splittet op i syv styrelser den 1. juli, vil alle styrelsernes hjemmesider tilbyde en krypteret forbindelse som standard.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
11. maj 2018 kl. 21:14

Hvis HTTPS fungere nu hvorfor laver skat så ikke en 301 og henviser besøgende til HTTPS versionen i stedet for HTTP?

Den laveste fællesnævner ses regelmæssigt derude i offentlig it. Ukendt hvorfor outdated eller "uhensigtsmæssigt" er en utrolig anvendt praksis - forstå det hvem der kan.

Men nivellering og indbildte besparelser (læs sænke niveauet; forfladige) går rent ind på de flestes regneark.

"Studiet ved højere uddannelser er virkeligt hårdt for mange, så vi sænker niveauet hele vejen ned til og med 0 klasse" eller ”Hvis ikke alle kan undgå at bo i en ghetto, skal alle bo i en ghetto” og lignende tanker hos millimeter-retfærd-tosser.

I øvrigt anede jeg ikke, at Skat endnu triller med http, da jeg i mange år har anvendt HTTPS Everywhere - men selvfølgelig er tommelfingerreglen aktiv hos dem - dumme mig ;)

2
11. maj 2018 kl. 19:45

Hvis HTTPS fungere nu hvorfor laver skat så ikke en 301 og henviser besøgende til HTTPS versionen i stedet for HTTP?