HTML 5-standarden bliver klar i 2014 - otte år før forventet

Arbejdet med at få lagt HTML 5-standarden fast kan blive afsluttet otte år tidligere end først meldt ud. Nu hedder deadline år 2014 i stedet for år 2022.

Det går over stok og sten med at få HTML 5 lagt fast som en officiel standard for internettet. Faktisk kan W3C - konsortiet der styrer teknologien bag world wide web - nu skære hele otte år af den forventede proces.

Planen er nemlig nu at få HTML 5 ophøjet til ’candidate recommendation’ allerede i 2014 og ikke som tidligere meldt ud først i år 2022. Det skriver Wireds webudvikler-blog Webmonkey.

HTML 5-kode er allerede i brug på internettet, især efter Microsoft begyndte at understøtte standarden, men der er stadig noget usikkerhed om teknologien. Det skulle W3C’s arbejde gerne fjerne, men for at nå en 2014-deadline, må organisationen udskyde en del af tvivlsspørgsmålene.

Læs også: Microsoft advarer danske webudviklere: Internet Explorer 10 kan give problemer

De bliver i stedet sendt videre til ratificering senere hen, under navnet HTML 5.1, mens HTML 5.0 kun kommer til at indeholde de helt fastlagte dele af webteknologien. I 2016 W3C så igen vurdere, hvor langt arbejdet med de forskellige dele af standarden er kommet og ratificere en HTML 5.1 og udskyde resten til en HTML 5.2 senere, og sådan kan det fortsætte, med en milepæl hvert andet år, i stedet for først at have en endelig godkendelse af standarden et årti senere.

Hvilke dele af HTML5, som ikke bliver klar til godkendelse i 2014, fremgår af W3C’s nye køreplan for standarden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere