HTC's Titan-telefon kører Mango - og kræver store hænder

HTC har løftet sløret for to nye telefoner, som får Windows Phone 7 Mango. Med en skærm på hele 4,7 tommer er Titan næsten lige så stor som de mindste tavlecomputere.

HTC er på vej med to nye telefoner, som begge kommer til at køre den opdaterede version af Microsofts Windows Phone-styresystem, Mango. Den mest opsigtsvækkende af de to telefoner er den nye HTC Titan, som er med til at rykke den øvre grænse for størrelsen på en mobiltelefon.

Titan har nemlig en skærm på hele 4,7 tommer, men opløsningen er dog fortsat 480 gange 800 pixel. Dermed er Titan mellem en halv og en hel tomme større end de øvrige smartphones på markedet, og ifølge HTC vil det især kunne mærkes, når man skal bruge tastaturet på skærmen.

Den store skærm betyder, at telefonen er cirka 7 gange 13 centimeter, og der vil nok være dem, der mener, at det er lige i overkanten for en telefon, men det er faktisk blot godt 1 centimeter bredere og 1,5 centimeter højere end Apples iPhone 4, der blot har en 3,5 tommer skærm.

Apples nuværende topmodel har dog en højere opløsning, men HTC har formentligt være begrænset af Microsofts hardwarekrav, hvor opløsningen indtil videre ligger fast af hensyn til udviklerne, der skal lave applikationer til platformen.

HTC Titan får også to kameraer, da Mango kommer til at understøtte videotelefoni. Frontkameraet er på 1,3 megapixel, men fotokameraet er på hele otte megapixel og har en f/2.2 blænde og 28 millimeter-linse, som ifølge HTC skulle give billeder, der kan måle sig med digitale lommekameraer.

HTC's anden nye Windows-telefon hedder Radar og får ligesom Titan også to kameraer, dog med en billedchip på fem megapixel til fotos og blot VGA-opløsning til videotelefoni.

Det skal dog bemærkes, at HTC kun oplyser om Titans frontkamera i pressemeddelelsen og på dets hjemmeside. På det udleverede ark med specifikationer optræder frontkameraet ikke, men om det skyldes en forglemmelse eller om den endelige opløsning ikke ligger fast, er uvist.

Radar er mindre en Titan med en skærmstørrelse på 3,8 tommer og har en processor på 1 gigahertz, mens Titan har en processor på 1,5 gigahertz. Der er dermed formentligt tale om en billigere model, der skal supplere eller afløse HTC's første Windows Phone-telefoner Trophy og Mozart.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Jesper Stein Sandal Blogger

God bedring, men jeg forstår ikke helt din kommentar?

4,7" må da siges at være ret tæt på 5" som Dells Streak:

http://content.dell.com/us/en/corp/d/press-releases/2010-08-10-dell-stre...

Eller næsten lige så tæt på de 5,3" som Samsungs kommende Galaxy Note:

http://global.samsungtomorrow.com/?p=5334

... som den er større end HTC's Sensation:

http://www.htc.com/www/smartphones/htc-sensation/#specs

Og den er umiddelbart kun overgået af Acers Iconia Smart:

http://www.acer.dk/ac/da/DK/press/2011/7819

Eller var det noget andet, der mindede dig om at tage din blodtryksmedicin regelmæssigt?

Jesper Stein Sandal Blogger

Med lige netop Windows Phone bliver det i øvrigt ret tydeligt på billederne fra HTC, at brugerfladen bliver lagt på i efterbehandlingen.

Ellers er det et temmelig usandsynligt sammentræf, at telefonens live tiles skulle vise præcis det samme på alle pr-billederne. :)

Anders Grundvald

I sammenligner med iPhone 4 og dens kamera, derfor syntes jeg også det er værd at nævne at Titan kommer med 8 megapixel frontkamera, det er jo væsentligt højere end iphones http://www.mobileronline.dk/htc/416-htc-titan

Det er super ærgeligt at Windows modellerne ikke kommer med højere skærmopløsning, det er jeg sikker på de taber marked på, det er i alt fald sådan noget der sikrer at jeg ikke går Windows.

Det virker ikke som om at HTC gør særligt meget ud af Titan? Den kan købes nu i Danmark, men den er ikke engang på deres officielle danske oversigt: http://www.htc.com/dk/product.aspx

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017