HTC's nye Android 4.0-serie One skal udrydde skod-fotos på mobilen

2. marts 2012 kl. 16:028
Kameraet er den vigtigste funktion på en smartphone efter opkald og sms'er. Derfor har HTC smidt et ekstra lysstærkt kamera og en separat billedchip i den nye Android 4.0-serie One.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De fleste smartphones tager okay billeder på en solrig dag. Men lysforholdene skal ikke blive meget værre, før et pletskud risikerer at blive til fejlskud.

Derfor har kameraet og billedkvaliteten været det allervigtigste at få til at sidde lige i skabet i HTC's nye serie af Android 4.0-mobiler med navnet One, forklarer nordisk direktør for HTC, Peter Frølund.

»Undersøgelser viser, at kameraet er den funktion, forbrugerne benytter mest efter det at ringe op og sende sms'er. Derfor har vi arbejdet på et kamera, der er godt nok til at tage billeder under de fleste vilkår,« siger Peter Frølund til Version2.

HTC One er en familie på tre Android-mobiler, der omfatter topmodellen One X og de mindre modeller One S og One V.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Serien blev præsenteret tidligere på ugen under mobilkonferencen Mobile World Congress 2012 i Barcelona og kommer til Danmark i begyndelsen af april.

Version2 har fredag haft mulighed for at trykke lidt på seriens to største modeller, One X og One S, som du kan se billeder af i galleriet. Førstehåndsindtrykket for begge modeller er bestemt lovende, og et par hurtige nøgleord er blandt andet lav vægt, smidig betjening af grænsefladen og et særdeles godt kamera.

Kameraet i One-serien er baseret på en billedsensor på otte megapixel, hvilket ikke i sig selv er usædvanligt. Men selve objektivet rækker ned til blænde f/2.0, hvilket ifølge HTC gør det langt mere lysstærkt end normen for mobilkameraer.

HTC har samtidig udstyret kameraet med sin egen billedchip til efterbehandlingen af billederne, der sker i formatet RAW, før billedet endelig gemmes i JPEG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder på godt dansk, at der er større mulighed for at fejlkorrigere billeder, der enten er blevet for lyse eller for mørke.

Samtidig er der mulighed for at skyde op til 99 billeder i streg med en hastighed på omkring 4-5 billeder i sekundet. Af andre funktioner kan nævnes muligheden for at knipse almindelige fotos, mens man videofilmer, og HDR-fotografering, der udvider kameraets dynamiske område under svære lysforhold.

HTC One X er seriens flagskib, som er bestykket med en Nvidia Tegra 3 Mobile-processor. Den har fire primære CPU-kerner, suppleret af en femte, batteribesparende kerne.

HTC One X er udstyret med en 720p HD-skærm på 4,7 tommer, som beskyttet af et lag Corning Gorilla-glas, der er nedsænket og buer rundt om telefonens kant. Det giver telefonen lidt af det samme, elegante udtryk, som også er tilfældet med Windows-telefonen Nokia Lumia 800.

På software-siden har HTC igen valgt at lægge sin HTC Sense-brugergrænseflade ind på telefonen i stedet for at køre ren Android 4.0. Som noget nyt følger der 25 gigabyte gratis lager hos tjenesten Dropbox med, og der er direkte integration mellem for eksempel e-mailklienten og Dropbox.

HTC One-familien lanceres i Danmark 2. april til en vejledende pris på 4.999 kroner uden abonnement. For de mindre modeller One S og One V er priserne henholdsvis 4.399 og 2.599 kroner.

Et eksemplar af One X ventes at kigge forbi Version2-redaktionen til anmeldelse i løbet af marts.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
3. marts 2012 kl. 18:07

.. at de har fundet ud af at sætte noget ordentlig glas på foran kameraet.

Min Desire tog fine billeder, da den var helt ny! - det tog nogle få dage, så var billederne i en kvalitet hvor Lomo ville fremstå som et Nikon D4.

Men desværre så synes HTC at man ikke skal lave et objektivdæksel, men at det er fint bare at beskytte kameraet med et stykke billigt plastik med en Brinell værdi på linie med smør ved stuetemperatur.

Så kære HTC, enten safir glas foran kameraet, eller endnu bedre, safir glas plus dæksel.

7
3. marts 2012 kl. 12:09

kan man gemme i raw, kunne det virkeligt rykke noget.

6
3. marts 2012 kl. 10:33

Dvale tilstand ?

5
2. marts 2012 kl. 22:21

Det pragtfulde ved smartphones og tablets, ligesom en pc, er jo, at folk kan bruge dem til højst forskellige ting, alt efter temperament og smag. Mit personlige top-brug af smartphone er nogenlunde:

  1. App'en Newsrob. Det er mit RSS newsfeed fra Google Reader, som står for hovedparten af min nyhedslæsning fra diverse medier.

  2. OnTv app'en, som er min personlige TV kalender, integreret med ontv.dk.

  3. Nyheder fra diverse apps, text-tv, dr.

  4. K9 email app'en, til at checke emails en gang imellem.

  5. Youtube app, så jeg kan lytte til mine playlister. Suveræn på Android.

  6. En bette smule sms og telefoni.

Sådan er vi heldigvis så forskellige :-)

3
2. marts 2012 kl. 20:01

Også på høje tide at HTC kom frem til at kameraet var vigtigt.

Efter min mening har den største fejl ved de HTC telefoner som de har smidt på markedet indenfor de sidste år uden konkurrence været kameraet som har været under al kritik.

Min desire tager ringere billeder end min tidligere N95 gjorde for mere end 5 år siden.

Dejligt at se at de, ihvertfald efter eget udsagn har fået opgraderet på kamerasiden.

Henrik Madsen

1
2. marts 2012 kl. 16:30

Lars Bjerreggaard, du har stadig ondt over hvor meget plads IPhone får?

Vi andre kan nyde konkurrencen, som kun kommer os forbrugere til gode... Lydt synd de stadig putter deres HTC Super Crap ovenpå og ikke blot sælger den rå udgave til os. Rart, at se at Dropbox har fundet ud af, at lave partnerskaber. Jeg håber, at det er gennemført integreret i mail klienten frem for muligheden blot tilstede.

2
2. marts 2012 kl. 18:23

Sødt af dig at tænke på mig. Jeg har ikke noget imod omtale af frigivne produkter. Jeg har noget imod sygeligt endeløse og uinteressante rygter omkring måske kommende produkter, som diverse IT firmaer med stor dygtighed får infantile medier til endeløst at kværne om.