HTC's første tavlecomputer kommer uden tavle-styresystem

MWC 2011: Når HTC sender første tavle-pc på gaden, under navnet Flyer, bliver det i første omgang uden Android 3.0 Honeycomb. Den 7-tommer store tavle må nøjes med Android 2.4.

Mobile World Congress, Barcelona: HTC lancerede i dag firmaets første tavlecomputer. HTC Flyer skal tage kampen op på markedet for 7-tommer tavlecomputere. Men modsat Motorolas Xoom, der blev lanceret i januar, bliver HTC Flyer sendt på gaden uden det længe ventede Android-styresystem specielt til tavlecomputere, Honeycomb.

Læs også: HTC på vej med 7" tavle-pc du kan skrive på med en pen

I stedet bliver det mobilplatformen Gingerbread, som skal styre tabletcomputeren. HTC's nordiske salgs- og marketingsdirektør Peter Frølund er dog ikke bange for, at udviklerne og kunderne vil holde sig tilbage af den grund.

»Vi ville hellere udgive den nu end senere. Oplevelsen på Android 2.4 Gingerbread er stadig super spændende. Vi skal passe på ikke at hænge os for meget i versionsnumre. Selv om Honeycomb kommer med nogle gode tilføjelser, så er oplevelsen stadig god,« siger Peter Frølund til Version2.

Peter Frølund tilføjer, at HTC godt kunne have lanceret den nye tavle for seks måneder siden, men at firmaets udviklere har arbejdet på at få lavet en dedikeret tavle-version af Sense-platformen, som HTC lægger oven på Android.

»Vi har stort fokus på vores Sense-platform. Havde vi udgivet vores tavle for et halvt år siden, havde det kun været en forstørret mobiltelefon. Nu har vi en udgave af Sense-platformen, der specifikt er udviklet til tavle-computere,« siger han.

HTC Flyer ventes at ramme butikshylderne i slutningen af andet kvartal i år. Det er planen, at man efterfølgende skal kunne opgradere styresystemet til Honeycomb, når Googles styresystem er klar til bred lancering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jens Schumacher

Oplevelsen på Android 2.4 Gingerbread er stadig super spændende.

Android 2.4 != Gingerbread..... Ikke endnu anyway. Gingerbread er udkommet og versions nummeret er android 2.3. 2.4 er ikke udkommet endnu og det er uklart hvad navnet bliver. Men der er snak om at 2.4 måske også skal hedde Gingerbread... Lidt som 2.0 og 2.1 begge hed Eclair. Et andet navn for 2.4 jeg har hørt er "Ice Cream Sandwich"

De fleste anmeldere er desuden helt uenige i at det giver en god oplevelse. Gingerbread på en tavle er en stor telefon og det fungere ikke vildt godt.

 • 0
 • 0
#2 Deleted User

Hej Jens -

Som du selv er inde på, er der usikkerhed om, hvad Android 2.4 skal hedde. Både Gingerbread (2.0) - som Android 2.3 - og Ice Cream Sandwich har ganske rigtigt været nævnt. Mig bekendt er der ikke truffet nogen beslutning endnu.

Når hvor mand på pletten i Barcelona, Lasse Hedegaard Poulsen, skriver 'Android 2.4 Gingerbread', går jeg lige nu ud fra, at det er fordi, at HTC's Peter Frølund har brugt det navn i interviewet.

Mvh Mikkel, v2.dk

 • 0
 • 0
#3 Dennis Krøger

De fleste anmeldere er desuden helt uenige i at det giver en god oplevelse. Gingerbread på en tavle er en stor telefon og det fungere ikke vildt godt.

Det er her at HTC mener at med deres Sense UI til tablets er det underordnet om selve Android er tablet specifik.

Om de har ret ved vi jo nok først ved release.

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

Selvfølgelig kommer den med Android 2,4, der egentlig bare er en opdatering til Gingerbread 2,3. Den er tilpasset Tablets, og er kun beregnet til Tablets (efter Googles eget udsagn). Navnet er jeg næsten sikker på. Ice cream sandwich.

 • 0
 • 0
#5 Peter Jensen

2.4 kommer også til at hedder Gingerbread når den kommer.

3.0 hedder Honeycomb og har et interface designet til at virker på tavle computere, men selve kernen kan sagtens virke på en telefon.

Næste større version efter 3.0 kommer til at hedder Icecream Sandwhich

I øvrigt, du påstår de fleste anmelder siger det giver en dårlig oplevelse - jeg siger at de fleste anmelder siger at det virker fint.

Hvis et app er programmeret efter reglerne virker de fleste fint og skalere sig selv så de passer til en større skærm - det udnytter bare ikke skærmpladsen så optimalt som hvis man har designet for en større skærm, som med Honeycomb.

 • 0
 • 0
#7 Deleted User

Ja, det er imponerende at HTC slår på tromme for at de har genintroduceret stylusen. Der er en hvis pointe i det, hvis man tegner, men ud fra videoen er der stadigvæk for meget lag til at det er en behagelig oplevelse. Dog stadigvæk mere behagelig end at tegne med fingeren - det er altså noget rod!

 • 0
 • 0
#9 Deleted User

Sorry, jeg er lidt stresset. Ice Cream (ikke Sandwich) er efterfølgeren til Honeycomb, og Android 2,4 er IKKE til Tablets (som jeg sagde), men kun til Mobiltelefoner, og er som sagt en opdatering af Gingerbread.Man burde kunne redigere sine indlæg, når man skriver det modsatte af det man mener.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere