HTC's 7-tommer tavlecomputer i Danmark fra 25. maj

Den lille HTC Flyer-tavle er klar til lancering i Danmark til 4.200 kroner. Den kommer uden Android Honeycomb, men med HTC's egne tilpasninger.

Godt et år efter Apple lancerede den første iPad, har taiwanske HTC nu også et bud på en tavle-pc klar til salg.

Den 25. maj bliver HTC Flyer sluppet løs i butikkerne i Danmark, i første omgang kun modellen med 3G-modem, mens en ren Wifi-model kommer lidt senere. Med en skærm på syv tommer bliver HTC Flyer mindre end en iPad og på størrelse med Samsungs første Galaxy Tab.

Prisen bliver 4.200 kroner for modellem uden 3G og med 16 gigabyte lagerplads, og 5.200 kroner for storebror med 3G og 32 gigabyte lager. Dermed er priserne på linje med iPad 2, der dog er 500 kroner billigere i den billigste udgave.

Som Version2 skrev, da HTC Flyer blev præsenteret i februar i Barcelona, har HTC ikke fået den nyeste Android-version 3.0 Honeycomb bygget ind, selvom det er Googles bud på et styresystem til tavle-formatet, og Motorola bruger det til tavlen Xoom.

Læs også: HTC's første tavlecomputer kommer uden tavle-styresystem

I stedet har HTC brugt den Android 2.3 Gingerbread, som firmaet kender til bunds fra de mange telefon-succeser på Android-fronten. Overbygningen HTC Sense er så blevet tilpasset skærmstørrelsen, og en række funktioner specielt til HTC Flyer er kommet til.

For eksempel kan man skrive noter i hånden på skærmen, og koble noterne sammen med for eksempel en lydoptagelse fra mødet, eller gemme dem i Evernote, som er blevet en uhyre populær 'huskeseddel' på tværs af forskellige platforme. Der følger en særlig pen med til at skrive i hånden på skærmen.

På hardware-siden er HTC Flyer bestykket med en 1,5 gigahertz processor, en skærmopløsning på 1024 x 600 pixels, 32 gigabyte indbygget lager i 3G-modellen og mulighed for at udvide med MicroSD-kort. Vægten havner på 415 gram, og tykkelsen er på 13 millimeter.

17/5: Opdateret med danske priser

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Michael Lykke

Jeg undre mig sku over at man så sent inde i tablet-kampen vælger at udgive en tablet med en version af Android der ikke er beregnet til tablets. Det er fint man har tilpasset Sense så det virker på en tablet, men det ændre jo ikke på den underliggende del af OS'et.

Det virker ærlig talt lidt underligt at Android producenterne ikke har mere moment i at få lanceret en hør af Android 3.0 tablets til nogle fornuftige priser...

 • 0
 • 0
Mark Gjøl

HTC's begrundelse har været, at de ikke havde tid til at tilpasse Sense til Android 3.x (nu 3.1) og da de mente at Sense tilføjede mere til oplevelsen end Honeycomb var det det fornuftige valg. Nu har jeg ikke set hvilke ændringer de har lavet, og det kan nok godt være lidt svært, rent subjektivt at forholde sig til, hvis man er så forblændet af Honeycomb som mange mennesker desværre er.

 • 0
 • 0
Allan S. Hansen

HTC started også småt med Android telefoner, for at geare meget op med Legend og Desire-familien. Jeg forventer de gør det samme her.

Jeg er ikke interesseret i Flyer, men jeg er interesseret i de næste par udgaver af HTCs tablets.

 • 0
 • 0
Michael Lykke

Ja, det er jo forholdsvis tydeligt at set men når nu mulighederne ligger der for Android 3.0 så kan man undre sig over de ikke starter på en lidt bedre basis. Det virker lettere tosset at bevidst vælge at lancere et produkt der er mindre optimalt end muligt.

Nogen der kender prisen?

 • 0
 • 0
Jesper Poulsen

Det virker lettere tosset at bevidst vælge at lancere et produkt der er mindre optimalt end muligt.

Man kunne også forestille sig at de vælger en OS-version som de kender og har erfaringer med, alene for at fjerne en mulig fejlkilde.

Hvad er bedst i dine øjne: - At lancere et apparat med en masse funktionalitet hvoraf meget af det ikke virker? - At lancere et apparat med mindre funktionalitet som tilgengæld spiller maks. fra første øjeblik?

 • 0
 • 0
Michael Lykke

@Jesper - Ingen af delene. En tablet med et OS der ikke er lavet til tablet kan næppe påståes at det "spiller maks" hvilket jo også har været kritikken af fx Galaxy Tab i sin første udgave.

Jeg er mere fortaler for at man laver et ordentligt produkt i første omgang inklusiv et rigtigt tablet OS - Honeycomb er tilgængeligt og det tager nok ikke 6 måneder at tage et OS og ligge et "skin" oven på - Slet ikke når man i forvejen har erfaring med at gøre dette fra rigtig mange andre enheder. Alternativt hvis det ikke er modent nok så må man vente til tiden er den rette. At lancere et halvfærdigt produkt går udover både uder over én selv, men især kunderne der ender med at bruge tusindevis af kroner på det, og derefter må leve med dets problemer.

Tanken om at man skal lancere bare fordi man kan er jeg ikke tilhænger af.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere