HTC Vive kan forudbestilles fra den 29. februar

12. januar 2016 kl. 10:448
HTC og Valve er klar til at levere deres VR-headset til april
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

HTC kunne i går bekræfte, at de åbner for forudbestilling af virtual reality-headsettet Vive den 29. februar. De forventer at kunne levere selve hardwaren til forbrugerne i løbet af april.

I forbindelse med teknologimessen CES, som løb af stablen i Las Vegas i sidste uge, præsenterede HTC den seneste udgave af Vive. Designet er blevet optimeret, så headsettet sidder bedre på brugeren ansigt og den rem, der holdr hardwaren fast på hovedet, er blevet mere stabil. Ifølge HTC skulle Vive være blevet nemmere at justere i forhold til brugerens hoved og stadig kunne bruges komfortabelt, selvom der bruges briller.

HTC Vive har også fået indbygget et frontvendt kamera, så brugeren kan orientere sig i sine fysiske omgivelser, uden at behøve at tage vr-headsettet af.

Den endelige pris for HTC Vive er endnu ikke blevet offentliggjort. Men det forventes, at Vive kommer til at ligge på niveau med konkurrenten Oculus Rift, der åbnede for forudbestillinger i sidste uge og har prissat deres vr-headset til 599 dollar.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
13. januar 2016 kl. 11:16

Det var også min pointe, du skal regne med yderligere hardware for 8000-10000. Ud over børnesygdomme, manglende software og indhold, og som med andet Topgear en halvering af prisen om et år. Altså en meget stor afskrivning.

Så jeg venter til der kommer noget billigt bundle med et top grafikkort, om et år tid. I mellemtiden er Google CARD et godt stykke legetøj til en MEGET billige penge.

Og hvis telefonen kan trække det og har en god skærm, så er det slet ikke så dumt. og ikke mere legetøj end de andre VR :-)

Nu lover Valve at de kan levere inden Riff. Men måske kan du kun får lov til at bestille og betale. Så får du alle mulige og umulige undskyldninger, samt at de kommer i morgen. Men de kommer først til sommer

7
12. januar 2016 kl. 18:15

Kan en PS4 eller Xboks trække de nye VR sæt, i fuld opløsning og spil. Synes ikke det ser ud til det, hvis man vil have fuld udbytte af brillen.

Hverken oculus eller htc vive er beregnet til PS4/xbox, Sony er ved at lave en til PS4, men den vil slet ikke være på højde med oculus/vive på specsne, og forvent ikke du kan trække meget grafik tunge spil på den, det er PS4 hardwaren slet ikke kraftig nok til. MS's hololens kan streame xbox spil, men regn med samme begrænsninger.

6
12. januar 2016 kl. 17:54

Nej ikke mere end en pris på 4000-6000 for Oculus Rift eller Valv samt yderligere hardware til 3000-8000,- kan sammenlignes med et gratis stykke pap, eller en pris på under 100,-

Alt efter din telefon, får du en rimeligt anstændigt "brille" ud af det, og kan bruge den, samt finde ud af om det er noget for dig. Mens vi venter på de andre kommer ned i pris, får fjernes deres børnesygdomme, og der kommer noget indhold.

PS. Kan en PS4 eller Xboks trække de nye VR sæt, i fuld opløsning og spil. Synes ikke det ser ud til det, hvis man vil have fuld udbytte af brillen.

5
12. januar 2016 kl. 15:46

Men Google cardboard/galaxy note kan vel ikke samarbejde med et pc spil/3d applikation?

og tilbyde en refresh rate på 90hz.

4
12. januar 2016 kl. 14:51

Kan anbefales. Sammen med min Galaxy Note 4 får jeg nogenlunde samme oplevelse som Rift, der benytter den selvsamme skærm fra Note 4.

Jeg købte Google Cardboard V2 (tror jeg den hed) som er stor nok til 6 tommer skærme. Virker fint.

3
12. januar 2016 kl. 14:02

Men det er stadig hypper indtil de første er leveret. Vi har fået de her PR meddelelser fra alle VR producenter de sidste 2-3 år om at kommer det i morgen.

Så nu gider jeg slet ikke :-) Har købt en bedre version af google card til 100,- kr. Så nu venter jeg på at de kommer meget ned i pris, samt der kommer mere indhold.
Samt på hvilken brille som får mest salg, og dermed også support.

Måske skulle man vente på version2 :-)

Der tales om at der skal bruges Xboks eller PS4, man kan de trække sådan noget briller bare nogenlunde fornuftigt, det synes jeg ikke på de spec. der ellers er blevet stillet til Grafikkort. ?

2
12. januar 2016 kl. 12:43

Det er lidt interessant at HTC kan levere generelt i April (hvis det holder), når forsendelses datoen for oculus dagen efter de åbnede for forudbestillinger, hed Juni.

HTC Vive har også fået indbygget et frontvendt kamera

Samt rigtige VR controllere fra starten, istedet for en xbox1 kontroller de fleste allerede har i forvejen.

1
12. januar 2016 kl. 12:39

HTC Vive har også fået indbygget et frontvendt kamera, så brugeren kan orientere sig i sine fysiske omgivelser, uden at behøve at tage vr-headsettet af.

Ganske smart.