HTC taber Android-patentstrid til Apple

Illustration:
HTC ventes at appellere en amerikansk afgørelse om, at HTC har krænket to af Apples patenter. Google hævder, at selve Android klarede frisag.

Apple har vundet første runde af selskabets patentsager mod konkurrerende mobiltelefonproducenter. Den amerikanske handelskommission ITC har afgjort, at HTC krænker to af Apples patenter. Det skriver All Things Digital.

Apple mente, at HTC krænkede fire patenter, men har altså foreløbig blot fået medhold i to af patenterne. Det er ifølge All Things Digital de samme to patenter, som Apple også mener, at Motorola krænker.

Et enkelt delpunkt i det ene af de to patenter, hvor Apple har fået medhold, kan muligvis forbindes med Android-styresystemet, som anvendes af både HTC og Motorola. Det drejer sig om et patent, der beskriver automatisk genkendelse af strukturer i indkommende data og fremhævning af strukturerne på en brugergrænseflade.

Google hæfter sig dog ved, at Apple ikke fik medhold hos ITC i de to øvrige patenter, der mere direkte kunne have givet problemer for Android-styresystemet. Google forventer også, at HTC vil få medhold i en appel og blive frikendt for alle fire patenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere