HTC på vej med 7" tavle-pc du kan skrive på med en pen

HTC har løftet sløret for en Android-baseret tavle-pc, som får indbygget en teknologi, der skal gøre det lettere at skrive håndskrift på skærmen.

HTC vil i løbet af foråret sende selskabets direkte udfordrer til Samsungs Galaxy Tab på markedet. Det afslørede HTC tirsdag i forbindelse med konferencen Mobile World Congress i Barcelona.

Den nye HTC Flyer bliver samme størrelse som Galaxy Tab med en skærm på 7 tommer og dermed mindre end Apples iPad på 9,7 tommer.

Læs også: Samsung lancerer 10-tommer Galaxy-tavlecomputer

Til gengæld lover HTC ifølge Android Central, at vægten bliver den samme som en paperback-bog.

Processoren i HTC Flyer bliver på 1,5 gigahertz, men HTC oplyser ikke, hvorvidt det bliver med én eller to kerner. En kraftig processor er imidlertid påkrævet for at kunne understøtte den teknologi, som HTC fremhæver mest ved Flyer.

HTC Flyer får nemlig en ny teknologi til håndskrift og input med pen, som HTC kalder HTC Scribe.

Ifølge HTC dækker det over flere forbedringer, som skulle gøre det mere naturligt skrive i hånden og eksempelvis bruge Flyer til at tage noter med.

Denne type input er ofte vanskelig på mindre kraftige enheder, fordi der kan opstå en lille forsinkelse mellem de bevægelser, man laver med pennen på skærmen, og opdateringen af skærmbilledet.

Netop rollen som digital notesblok bliver også fremhævet af HTC med funktionen Timemark, som gør det muligt klikke på et ord i sine notater og få afspillet det punkt i en tilhørende lydoptagelse, som svarer til det tidspunkt, hvor ordet blev skrevet.

HTC Flyer får også understøttelse for afvikling af spil i skyen via tjenesten OnLive, hvor man får streamet grafikken til enheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Lykke

Det burde ikke være noget større problem at selv billige enheder har nok ressourcer til at understøtte håndskrift genkendelse i betragtning af det fungerede rigtig godt på den nu mere end 15 år gamle Apple Newton.

Hvorvidt det så er værd at stræbe efter at gå tilbage til enheder med stylus, håndskrift osv. er så en helt anden overvejelse.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere