Det er simpelthen ikke realistisk at køre månedlige sikkerhedsopdateringer til Android igennem, siger chef for HTC i USA, Jason Mackenzie. Det skriver betanews.com.
Udtalelsen kommer efter at Samsung, LG og Google sammen har annonceret, at de lover månedlige sikkerhedsopdateringer til Android for fremover at kunne lukke huller som Stagefright-sårbarhederne og eliminere andre sårbarheder hurtigere.
At månedlige opdateringer er en utopi skyldes ifølge Jason Mackenzie, at mobiloperatørerne skal godkende opdateringerne, før de kan rulles ud - og det kan tage lang tid og skabe flaskehalse.
For Google er det nogenlunde realistisk at love månedlige opdateringer. Google står for selve udviklingen af Android, har et enormt brand, og skal kun opdatere et enkelt Nexus-flagskib eller to af gangen.
Anderledes ser det ud for HTC, LG og Samsung, som ikke har kontrol over alle opdateringsfaserne.
Jason Mackenzie understreger dog, at man hos HTC vil rykke for en hurtig godkendelse, men ikke vil garantere, at opdateringerne kommer månedligt.
- Apple-brugere har fået deres egen 'Stagefright' i ondsindede TIFF-filer
- Efter blotlægning af Stagefright 2.0: Nu tilbageholder Google sårbarhedsinfo fra den åbne Android-kode
- Sådan belønner Google sårbarheder i Android
- Open source-patch blotlagde kritisk sårbarhed i Android
- Forsker: Det bliver nok bedre med Android
- Ingeniørforeningen dropper Android
- Kritiske opdateringer ignoreres: Millioner af Android-telefoner fyldt med sikkerhedshuller
- Cambridge-forskere: Her er de producenter, der er ringest til at opdatere Android
- Sony Mobile maner til ro trods blodrød sårbarheds-detektor: Det er falsk alarm
- Denne artikel
- Denne artikel
- Stagefright 2.0 ryster igen sikkerheden på en milliard Android-telefoner
- Stagefright-mareridtet fortsætter: Angrebskoden er blevet offentliggjort
- Stagefright-sårbarhed lever videre trods opdatering fra Google
- VIDEO: Så simpelt og effektivt kunne Stagefright-hullet i Android udnyttes
- Mobilgiganter reagerer prompte på sikkerhedsbrist: lover månedlige sikkerhedsopdateringer
- Alvorligt sikkerhedshul rammer 950 mio. Android-enheder
- Forladt kode truer Android-sikkerhed
- emailE-mail
- linkKopier link

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.
Fortsæt din læsning
Android 13 er på gaden med mere privatliv og sikkerhed
Android18. august 2022
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Det betyder, at telefonen aldrig vil blive opgraderet. Jeg er aldrig lige i nærheden af det (vist nok Filippinske) mobilnet, som telefonen er "beregnet til at blive brugt på", så jeg hænger altså på den Android 4.4.2, som telefonen blev leveret med.
Ok, en opdatering her fra. Ret skal være ret.
Jeg besluttede mig for at installere LG PC Suite på min Windows-maskine — for det kunne jo være, at man herigennem kunne opdatere telefonen uden om teleoperatøren.
Og sørme ja! Min LG G3 er nu opgraderet til Android 5.0. Ikke ligefrem nyeste version, men noget tyder på, at LG G3 og G4 bliver nogle af de første ikke-Nexus-telefoner til at få Android 6[1], så jeg venter i spænding.
Jeg kører selv en lidt ældre Android-version, af samme årsag. Dels fordi jeg pt ikke vil risikere at noget går galt midt i en opdatering, hvorefter mobilen bliver "bricked"; dels ren og skær dovenskab, altså at jeg ikke har taget mig samme til at opdatere den med en "nightly build".CyanogenMod er overvejet, men de har endnu kun en nightly build til D855.
Cyanogen er gået væk fra "stable releases" og benytter vist udelukkende "rolling releases" altså "nightly builds" i stedet.
Hvis du ønsker en nyere Android-version, end producenten ønsker at levere, har du altså muligheden for at benytte en tredjeparts-ROM med de fordele og ulemper, det medfører.
CyanogenMod er overvejet, men de har endnu kun en nightly build til D855.
Jeg har selv en ældre phablet (Note ver. 1) fra Samsung. Den er reelt identisk med en SGS2 bortset fra en hurtigere CPU og en større skærm, men alligevel syntes Samsung ikke, at den skulle opdateres før ca. 6 mdr. efter SGS2 havde modtaget samme opdatering (4.1 -> 4.2).Jeg købte en LG G3, som har vist sig at være parallelimporteret. Det betyder, at telefonen aldrig vil blive opgraderet. Jeg er aldrig lige i nærheden af det (vist nok Filippinske) mobilnet, som telefonen er "beregnet til at blive brugt på", så jeg hænger altså på den Android 4.4.2, som telefonen blev leveret med. Og dermed hænger jeg også på den første Stagefright-sårbarhed.
Forklaringen fra Samsungs support (på Facebook) var, for et par år siden, at softwaren jo skulle gennemtestes, så man var sikker på, at den fungerede upåklageligt. Det resulterede i at batterilevetiden gik fra 3 døgn til 8-10 timer efter opdateringen.
Efter en nulstilling hjalp det lidt, men telefonen har alligevel kun modtaget den samme opdatering fra Samsung siden januar 2013.
Jeg tog konsekvensen og installerede Cyanogen.Mod på den. Det har resulteret i en mere responsiv telefon, som samtidig understøtter funktioner, Samsung ikke syntes, var relevante at understøtte (f.eks. Bluetooth ver. 4.0 / BLE, som er understøttet i Android v. 4.3+)
Ulempen er, at brugerfladen er blevet lidt mindre stabil, og at Samsung nok heller ikke længere kan opdatere den med teoretiske OTA-opdateringer. (Jeg tvivler alligevel på at der kommer flere officielle opdateringer til den model.) Det kan jeg godt leve med.
Hvis du ønsker en nyere Android-version, end producenten ønsker at levere, har du altså muligheden for at benytte en tredjeparts-ROM med de fordele og ulemper, det medfører.
Just my 2¢
Har en hel gryde fuld af kragesuppe... bare stil op i linje... vi starter med dem der under ingen omstændigheder troede at mobiloperatørene skulle godkende opdateringer til android.
Det er rigtigt at det forholder sig sådan i nordamerika, hvor mobiloperatørerne har haft en stor magt i forhold til producenterne. Bell, Verizon og AT&T får telefonerne brandede med deres egen software og services. 3 herhjemme gjorde det en overgang, men droppede det fordi det viste sig at der ikke kunne indgås attraktive aftaler med leverandørerne. Dog er der hos alle af de 3 ovenstående mobiloperatører sket en lignende liberalisering. Samsung / Apple er i dag så store, at mobiloperatørerne ikke har noget at skulle have sagt.
Derudover, kan man i softwaren kræve at OTA kun downloades via WiFi, så det ikke berører mobiloperatørerne - det er mobiloperatørerne selvfølgelig ikke interesserede i, da de tjener penge på trafikken.
HTC er en lille producent, der har haft sin storhedstid med HTC Sense, der er integreret i systemet. I dag er mantraet mere "manglende funktionalitet? There is an app for that", og folks bekymring om privatliv og sikkerhed er stigende. Enten hopper HTC med på vognen, eller også bliver hægtet af, og de store styrker deres forspring.
Min Internet-udbyder skal ikke godkende sikkerhedsopdateringer til min computer, før de installeres. Mobiltelefoner burde få opdateringer direkte fra Google. Alt andet er dybt godnat.
Enig.
Jeg købte en LG G3, som har vist sig at være parallelimporteret. Det betyder, at telefonen aldrig vil blive opgraderet. Jeg er aldrig lige i nærheden af det (vist nok Filippinske) mobilnet, som telefonen er "beregnet til at blive brugt på", så jeg hænger altså på den Android 4.4.2, som telefonen blev leveret med. Og dermed hænger jeg også på den første Stagefright-sårbarhed.
LG Danmark har været helt og aldeles uhjælpsomme i situationen.
Nå, man lærer vel af det. Kun telefoner med stock Android til mig fremover, tak. Så er det heldigt, at Google igen vil tilbyde en Nexus til rimelige penge.
mobiloperatørerne skal godkende opdateringerne, før de kan rulles ud
Min Internet-udbyder skal ikke godkende sikkerhedsopdateringer til min computer, før de installeres. Mobiltelefoner burde få opdateringer direkte fra Google. Alt andet er dybt godnat.
"At månedlige opdateringer er en utopi skyldes ifølge Jason Mackenzie, at mobiloperatørerne skal godkende opdateringerne, før de kan rulles ud - og det kan tage lang tid og skabe flaskehalse."
Har en hel gryde fuld af kragesuppe... bare stil op i linje... vi starter med dem der under ingen omstændigheder troede at mobiloperatørene skulle godkende opdateringer til android.
Se hvis der nu var nogen journalister på Version2.dk fik vi en kommentar fra Google eller Samsung om hvordan de vil få godkendt de månedlige opdateringer til mobilmodellerne fra sidste år der på alle operatørene.
Så selv om google får "vaccineret" dem der bor i de meget små indhegnede enklaver (nexus telefonerne og et par andre modeller) men alle andre bare må leve med at gamle sikkerhedshuller ikke bliver fikset... Så ingen "herd immunity" til android (ie. at størstedelen af android er sårbar så det kan betale sig for malware producenterne at udvikle deres software til at udnytte hullerne...) modsat fx. iOS hvor der er "herd immunity" (ie. hullerne bliver lukket relativt hurtigt og ruller ud på størstedelen af enhederne så der er et meget lille tidsinterval, hvor man kan udnytte de huller der opdates og tjenes penge på).