HTC: Langsomme Android-opdateringer er især teleselskabernes skyld

27. december 2013 kl. 09:414
Det er en kompliceret proces at opdatere Android på allerede solgte smartphones, og især når teleselskaberne er med inde over. Sådan lyder det fra HTC i ny infografik.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

HTC – og en række andre Android-producenter – er ikke kendt for en lynhurtig opdateringsproces, så allerede solgte telefoner løbende får alle de nyeste versioner af Android, og det har gennem årene ført til en del kritik fra kunderne.

Men nu forsøger HTC at give et bedre overblik over, hvordan processen foregår, og hvilke telefoner, der er blevet opdateret til den nye Android Kitkat 4.4. I en infografik om processen fremgår det, at det især er teleselskaberne, som gør det til en langstrakt affære. Det skriver Ars Technica.

I HTC's oversigt optræder kun flagskibet HTC One, og her er de versioner, som teleselskaberne ikke har været med inde over, alle opdateret til Kitkat, mens telefoner med ændringer fra teleselskabernes side stadig venter.

Ifølge infografikken kommer der tre ekstra led ind, når der også er tilpasninger fra teleselskaberne, så det samlede antal trin går fra ni til tolv. Men hvilke trin, der tager længst tid, fremgår ikke af grafikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den første store hurdle er, om chipsæt-producenter som Qualcomm og Nvidia vil lave nye drivere til en ny version af Android. Hvis svaret er ja, kan HTC så afvente en ny såkaldt Board Support Package, og så skal HTC-ingeniørerne tilpasse HTC Sense til den nye Android-version og de nye drivere.

Efter det må HTC så arbejde med hver af teleselskaberne for at få den nye version til at fungere med de forskellige tilpasninger og standard-applikationer, som teleselskaberne har tilføjet telefonen.

Google har tidligere gennem Android-organisationen Open Handset Alliance forpligtet producenterne af Android-hardware til at understøtte produkterne med nye opdateringer i mindst halvandet år.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
29. december 2013 kl. 04:42

Jeg forstår dog ikke hvorfor HTC tilsyneladende er så dårlig til at lave firmware som kan udrulles over flere modeller.

HTC meldte for snart længe siden ud at deres HTC ONE S ville få en opdatering til 4.2, efter nogle måneder trak de så udmeldingen tilbage, dette skabte en del røre og HTC meldte ud at de nok ville opdatere S4 varianten men ikke kunne opdatere S3 varianten da Qualcomm ikke ville opdatere drivere.

Sidst har de så meldt ud at der ikke kommer nogen opdatering alligevel.

Det uforståelige er at HTC ONE X i USA varianten bruger netop S4 processoren og ONE X har fået opdatering.

Hvis man har en færdig og udrullet firmware til ONE X der bruger den samme processor, hvordan kan det så være så svært at lave smide den på gaden til ONE S ?

Hvis man sammenligner lidt med PC verdenen så kan man vel sige sådan her :

HTC laver en telefon, de vælger en skærm, en processor og så videre og producenten af processoren, skærmen og evt. andre hardware komponenter leverer en driver.

På enheden installeres så styresystem, leveret af Google og man indlæser driverne til processor, skærm og andre enheder.

Bagefter installerer man så sin tilpassede brugerflade.

Det vil sige at det eneste man reelt set behøver er at sørge for at diverse drivere er installeret, ens brugerflade er installeret og skærmopløsning osv. er indstillet rigtigt.

Man kan undre sig over at det kan være SÅ svært når man tænker på at HTC skal understøtte under 10 skærmtyper/opløsninger og max 5 forskellige processorer.

Hvis det tager HTC, SÅ lang tid at komme med en opdatering til EEN ENESTE konfiguration af hardware, så må jeg sgu tage hatten af for Microsoft som næsten dagligt laver opdateringer der skal virke på fantasilliarder af forskellige kombinationer af hardware og med fantasilliarder af kombinationer af software.

Min HTC ONE S kører nu android 4.2, takket være llabfooter's 4.2 leak, det tog dog et par timer at få telefonen Rooted, S-off'ed og SuperCID'ed, en procedure som bestemt ikke er noget enhver lige gør.

Det sørgelige er at officielt kører ONE S android 4.1 selvom den nyeste version af android hedder 4.4 og selvom telefonen er blevet produceret og solgt for langt mindre end de 1½ år siden som man ellers var enige om.

Jeg kan rundt omkring på nettet se at jeg langt fra er den eneste som har haft sin sidste HTC telefon.

Så hellere en telefon med en ren version af android som bliver opdateret hurtigere. Nu om dage er der jo også en hel del af de ting som sense lagde på i sin tid, som er i android native så sense er blevet mindre vigtig.

Min næste telefon er nok enten en nexus, eller måske en huawei. Huawei kender jeg ikke så meget til opdaterings historik på, men til gengæld koster deres telefoner jo ca. det halve af hvad en HTC topmodel gør og de er mig bekendt ikke bagefter rent hardwaremæssigt. Med en pris på det halve kan jeg jo købe 2 telefoner for samme pris så hvis jeg køber en telefon og den ikke opdateres året efter så kan jeg bruge de sparede penge til at købe en nyere telefon som så gør. Jeg skifter typisk hver 2. år men med halv pris kan jeg jo skifte hvert år uden det koster ekstra.

En kollega med HTC ONE lavede en speedtest på LTE på hans ONE og på hans kone's Huawei og Huawei'en havde dobbelt download hastighed i forhold til hans ONE.

Huawei Ascend P7 lyder til at blive en spændende telefon.....En ting er sikkert...Min næste telefon bliver IKKE en HTC ...

2
27. december 2013 kl. 15:40

Hvorfor får Google ikke en bedre opdateringspolitik? Man burde da kunne backporte, eller benytte ældre drivere med nyere kerner, eller bruge open source nvidia drivere.

3
28. december 2013 kl. 10:12

Fordi Google ikke har pengene til at betale hardware Producenterne for at udvikle nye drivers og profitmarginen for android producenter generelt er så barberbladstynd at de heller ikke har penge til at betale for det...

Og hvis hardware vendorsne ikke får betalt så er det kun naturligt at de ikke laver nye drivers...

Men det er rart at få klarlagt at alt det bullshit Google har spredt om at de ville blive bedre til opdateringer af dimser der var mere end et år gammel kan koges ned til... "Vi troede vi kunne få hardware producenterne til at arbejde gratis... Det ville de ikke så nu gør vi ikke noget ved det da det ikke er vores "ansvar" at det ikke fungere" og at HTC melder ud om denne process er bare deres måde at sende aben videre til dem der har etableret systemet (ie. Google)... Og ingen brugere har fået et bedre produkt når producenterne begynder at spille det gamle spil "send aben på rundgang i offentligheden".

Det tyder på at forhandlingerne er brudt sammen og der ingen løsning for android ejere der ikke har lyst til at roote deres dimser på horisonten... Og måske har android producenterne ikke held med at ophæve garantien i Danmark hvis man rooter sin dims men det har de på størstedelen af kloden så et slogan der kommer til overfladen er "opdateret android... Nu uden garenti!". Et ganske elegant selvmål...

1
27. december 2013 kl. 13:03

Og ikke købe ved dem som ikke er det.

Mangleden support for ældre enheder, betyder at man hurtigere skal have en ny, men det bliver så ikke ved samme producent.

Det er en af grundene til at HTC har mistet store markedsandele.

Hvis kravet for teleselskaberne er så store, må man lægge det ulåst software ud, sammen med muligheden for at åbne telefonen.

ASUS transformer er også ved at blive sådan en enhed, som gør at man søger nye veje.

Tror at jeg går efter rene Google produkter, for eftertiden, så slipper man også for alt det SLAM, som kun er med til at ødelægge ens brugeroplevelse :-(