HTC klar med tavle-pc med Chrome OS til november

Googles styresystem finder nu vej til tavle-computerne. HTC vil lancerer en model baseret på Chrome OS til november.

Efter Apples succes med iPad, har resten af verdens hardware-producenter arbejdet på overtid for at komme op med noget tilsvarende.

Og mens de fleste vil basere deres produkt på Android eller Windows 7, tager HTC skridtet videre og vil bruge Googles kommende styresystem Chrome OS.

Det skriver Reuters, der har oplysningerne fra en velinformeret blogger, mens HTC ikke selv har bekræftet.

Ifølge rygtet vil HTC's tavle-pc få en opløsning på 1280 x 720, hvilket er lidt bredere end iPad'en, samt to gigabyte RAM og mindst 32 gigabyte lagerplads.

Den vil ramme det amerikanske marked i november, mere præcist fredag den 26. november, dagen efter amerikansk Thanksgiving, hvor der er tradition for at begynde juleindkøbene.

Chrome OS er rent browserbaseret og kræver konstant opkobling til internettet for at virke. Browseren Chrome og en indbygget musikafspiller er de eneste applikationer, der kører lokalt, mens resten bliver baseret på Googles webtjenester som Gmail og Google Docs.

Det skrabede styresystem vil kun blive solgt præinstalleret med netbooks - og altså tavle-computere - som Google er sikker på fungerer med Chrome OS. Lanceringsdagen for platformen er meldt ud til 'slutningen af efteråret'.

Samsung har også en række tavle-pc'er på vej. Her forventer man at kunne præsentere en model med Android 2.2 på en messe for forbrugerelektronik i Berlin i starten af september.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Torben Mogensen Blogger

Jeg har svært ved at se fidusen i en skærmdims, der ikke kan bruges som andet end musikafspiller, hvis der er Internetforbindelse. Browseren er jo ligegyldig, hvis ikke der er forbindelse.

Så ville jeg hellere have Android på den, så man kan køre applikationer lokalt. Men fidusen er måske at "sælge" den til mobilselskaber, som giver den "gratis" væk mod et bundet, dyrt abonnement. Mobilselskaberne kan jo nok se fidusen i, at man skal være "på" hele tiden.

 • 0
 • 0
#2 Morten Winther

Chrome OS er rent browserbaseret og kræver konstant opkobling til internettet for at virke

Med andre ord - den virker kun der hvor du allerede har en stationær eller bærbar.

I metroen, bussen og flyet hvor det er mere praktisk med en tavle-pc kan du ikke bruge den - håber der kommer en offline mode. Ellers vil jeg da hellere have en iPad.

 • 0
 • 0
#11 Jacob Larsen

Tablet formatet er genialt til mobil video, og selv skærmens opløsning skriger på at få lov til at afspille video. Hvorfor i alverden begrænser de sig til en musikafspiller?

10+ timers HD video afspilning er IMHO en af de vigtigste features i en tablet.

 • 0
 • 0
#12 Carsten Olsen

Så ville jeg hellere have Android på den, så man kan køre applikationer lokalt.

Der er vel ikke noget der forhindrer at du kører lokalt fra det "eksterne" memory card som er monteret internt i maskinen. Applikationer som Google Docs er allerede lavet så de automatisk synkronisere uanset browser. MHT database opslag kan browseren jo godt vise de sidste data som den har i cache (den skal så mærke dem med tid/dato så brugeren ved at de kan være "gamle" eller allerede ændret i DBen.

Hvis du mener at du føler dig "utryg" ved ikke at have applikationerne installeret lokalt er det fordi du har brugt Windows for længe. (Det er ikke nødvendigt at montere en web-applikation før den køres)

(i det hele taget er der mange mennesker der ikke forstår det faktum at en web-server kun er en simpel file server)

 • 0
 • 0
#13 Stephen Aaskov

(i det hele taget er der mange mennesker der ikke forstår det faktum at en web-server kun er en simpel file server)

Det er måske fordi, at den rent faktisk er andet end en simpel fil server. En Web server er faktisk efterhånden alt andet end en simpel fil server.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere