HTC fjerner spærring mod installation af nyt styresystem på Android-telefoner

Illustration: Android Logo
HTC har efter kritik nu frigivet et værktøj, som kan låse nyere Android-mobiler op, så brugerne kan installere deres egen version af styresystemet.

Det bliver nu igen muligt for Android-entusiaster at installere deres egen version af styresystemet på HTC's Android-telefoner. HTC har nemlig frigivet et værktøj, som kan låse op for de modeller, hvor HTC havde spærret for, at brugerne kunne få adgang til den såkaldte bootloader. Det skriver Gigaom.

HTC begyndte i år at låse for bootloaderen, så brugeren ikke kunne komme til at udskifte den version af Android, som fulgte med telefonen.

Det er en funktion, som de færreste nok har brug for, men der findes en gruppe af Android-ejere, som enten vil udskifte Android-versionen med en såkaldt 'custom ROM', fordi de kan få nye funktioner, eller fordi de vil slippe af med den software, som telefonen er født med.

Det er netop det sidste, som kan være et problem især på det amerikanske marked, hvor de fleste mobiltelefoner sælges med tilpasning fra mobilselskaberne. Ved at spærre for adgang til at skifte Android-versionen ud, forhindrede HTC dermed også brugerne i at slippe af med det udseende og de applikationer, som teleselskaberne havde præinstalleret på mobiltelefonerne.

Det betød også, at brugerne ikke kunne skifte til en uafhængig version af Android, hvis de eksempelvis ønskede at opgradere til en nyere version, end den HTC og teleselskabet leverede.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Flemming Hansen

"...hvis de eksempelvis ønskede at opgradere til en nyere version, end den HTC og teleselskabet leverede"

Jeg var af den opfattelse at en del af tilpasningerne af Android skyldes forskellig hardware som derved supportes (bedre). Kan det passe at man kan installere en nyere version af Android i Googles egen default-version, eller hvordan skal det forstås?

 • 0
 • 0
#2 Torsten Hagemann

Der findes en række forskellige versioner af Android. Google laver en standardversion, og derefter tilpasser de forskellige telefonleverandører til de af deres tlf modeller de har lyst til. Derudover er der en række uafhængige udviklere som laver tilpasninger af Android-versioner, fx CyanogenMod. Og ja, telefonleverandørerne er ofte temmelig lang tid om at komme med opdateringerne. Prøv evt. at google "custom rom", burde give lidt inspiration.

 • 1
 • 0
#3 Jan Friberg

En ting er at at Android skal tilpasses til telefonen det tager fabrikanten sig god tid til. Men hvis telefonen er brandet til et bestemt teleselskab skal teleselskabet først derefter lave deres opdaterede version af ROM'en, hvis de gider.

 • 0
 • 0
#4 Flemming Hansen

Det er bare meget interessant at vide om man kan ignorere de updates fx HTC kommer med og i stedet installere en standard-firmware fra Google. Selvom Sense er rigtig godt, så er der jo også udemærkede alternativer på Android Market. I såfald behøver folk jo ikke pive over at producenterne er længe om at lave en custom firmware da man så reelt kan ignorere dem helt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere