HTC-ejer? Glem alt om Android 4.1, hvis din telefon har under 512 MB RAM

13. november 2012 kl. 14:4910
Du kan godt glemme alt om at opdatere din HTC-telefon til Android 4.1 ‘Jelly Bean’, hvis din smartphone kører på mindre end 512 MB RAM. HTC-grænsefladen Sense er formentlig årsagen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Har du gået og glædet dig til at opdatere din HTC-telefon til Android-styresystemet 4.1 ‘Jelly Bean’, så har du glædet dig forgæves. I hvert fald hvis din HTC-telefon har mindre end 512 megabyte RAM. Det skriver HTC på sin supporthjemmeside.

Nogle af de berørte modeller, der altså ikke kommer til at køre 4.1-versionen, er HTC One V og HTC Desire C. Men hvorvidt modeller som Desire V eller Desire SV bliver ramt, skriver HTC ikke noget om.

Flere test på diverse tablets viser dog, at 4.1 ‘Jelly Bean’ sagtens kan køre, selvom tabletten har mindre end 512 MB RAM. Forklaringen på HTC’s stopklods skal snarere findes i deres HTC Sense, der er den brugergrænseflade, som den taiwanske mobilproducent lægger ned over Android-systemet på deres telefoner, skriver Arstechnica.com.

Teknologimediet har angiveligt testet 4.1-versionen på forskellige Android-baserede tablets og altså ikke fundet noget problem i at få 'Jelly Bean' til at køre flydende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HTC nævner ikke noget om en egentlig dato for, hvornår man kan forvente at kunne opdatere sin HTC-telefon til ‘Jelly Bean’. Det sker, fordi firmaet ‘sætter meget høje standarder til integrationen af styresystemet på deres telefoner’, fremgår det af supporthjemmesiden.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
20. november 2012 kl. 18:30

HTC-hjælpen gav ikke noget, der havde jeg været; og de skriver jo netop ikke om en opdatering, som ikke er officielt understøttet. Tak til Torben for link til cyanogenmod, som jeg selv havde fundet i mellemtiden. Dog ser det ud til at være en større operation, som man virkelig skal holde tungen lige i munden med.

6
14. november 2012 kl. 22:50

Nogen erfaringer med denne ret gamle model? Min søn har en, og den kører ret langsomt med det oprindelige system. Anbefaling modtages.

7
15. november 2012 kl. 07:21

Min Google vodoo fandt det link her til dig: http://www.htc.com/help/dk/howto_iframe.aspx?id=1594&type=1&p_id=313 der direkte hopper til en beskrivelse af hvordan HTC Legends firmware opdateres:

Bemærk HTCs advarsel

</p>
<p>Bemærk: Kontrol af og hentning af opdateringer til telefonens software kan medføre yderligere omkostninger til dataoverførsler fra din mobiludbyder.</p>
<p>Afhængigt af opdateringstypen, kan opdateringen slette alle dine personlige data og tilpassede indstillinger og også fjerne evt. programmer, som du har installeret.</p>
<p>Sørg for, at du har sikkerhedskopieret oplysninger og filer, du vil bevare. Se Sikkerhedskopiering af telefonens data for at få detaljer

  1. Kør HTCs guide igennem for at lave backup af data fra HTC Tatoo mobilen. Linket står på siden jeg har linket til herover

  2. Så kører du firmware opdateringen som beskrevet i linket.

HTCs egne links om HTC Legend: http://www.htc.com/dk/help/htc-legend/

1
13. november 2012 kl. 15:55

Begrænsning i hardware er ikke det eneste som undlader HTC fra at opgradere enheder.

Eksempelvis bliver HTC Desire HD ej heller opdateret med nyere android versioner på trods af hardwaren er tilstede. Undskyldningen er partionering flashen som vil medføre at ejeren mister sine data.

Generelt kan interessen fra producenterne til at opgradere til nyeste android version ligge på et meget lille sted, hardware begrænsninger eller ej.

http://blog.htc.com/2012/03/ics/

http://www.redmondpie.com/desire-hd-wont-get-ics-update-because-htc-doesnt-wish-to-jeopardize-users-data/

5
14. november 2012 kl. 15:58

Jeg er ikke uenig i undskyldningen, men der er rigeligt med metoder til at omgå denne "fejl" - eksempelvis kunne opgraderingen kræve det foretages via computer istedet for OTA. Opgraderingen foretager så en backup og gendanner efterfølgende. Denne facilitet er ej heller stillet til rådighed af HTC.

Desværre kan jeg heller ikke opgradere med egen firmware, pga. sikkerhedspolitik.

Suk.

10
21. oktober 2013 kl. 09:21

Att: Anders Christensen.

Ved godt dette er en gammel tråd, men kunne du guide mig ang opgrade af min Desire HD? Kan ikke se videoer på ekstra bladet mere(kræver min Android 4,0 eller højere.