HR i skyen sparer chefen for papirnusseri - og giver mulighed for 'people analytics'

Ledermøderne bliver i fremtiden udvidet fra business analytics til people analytics, forudser HR-avantgardister. Det er nye cloudservices, som muliggør langt mere præcise HR-data.

Enhver ansættende chef kender det: Masser af papirer og introskemaer skal udfyldes, når man har ansat en ny medarbejder. Ofte går der flere sagsgange i papirudvekslingen med HR-afdelingen, inden kontrakter og skemaer er færdige - eller man glemmer dokumenter, eller de bliver mangelfuldt udfyldt.

Processen kan tage timer - for mange timer, mener mange. Men det har man nu delvist fundet en løsning på hos tøjvirksomheden Brooks Brothers med hovedkvarter i New York.

I dag får den nyansatte hos Brooks Brothers en e-mail med et link til en webform, som erstatter meget af det papirarbejde, som chefen tidligere stod for - så den nye kollega selv kan gøre en del af arbejdet.

E-mailen giver også adgang til et intranet, hvor der kan hentes masser af information, samt en en video med en velkomst fra den administrerende direktør.

Det har ikke alene forkortet den formelle del af introprocessen den første dag på jobbet fra timer til minutter, men nyansatte bliver også akklimatiseret til deres nye arbejdsplads, før de er begyndt at arbejde, siger direktør for talent management og organisatorisk effektivitet Justin Watras, Brooks Brothers, til Computerworld.com.

Det er brug af cloudservices, som har banet vej for de nye funktioner. Ifølge artiklen på Computerworld.com giver cloud computing især fordele inden for for kerne-'back office HR, hvor egne HR-softwareløsninger traditionelt har medført en betydelig inerti i organisations- og forretningsudviklingen'.

Tendensen med, at stadigt flere virksomheder lægger HR-funktioner i skyen, og at HR-opgaver herefter delvist overgår fra chef til menig medarbejder, ses også i Skandinavien, hvor Version2 har omtalt browserproducenten Operas effektivisering med HR-cloud services.

Læs også: Norske Opera flytter HR i skyen og sparer hver femte HR-medarbejder

Dagens HR-processer har 50 år på bagen

Mange HR-processer bliver i virkeligheden gennemført fuldstændig som for 30, 40 eller 50 år siden, hvilket også afspejler sig i måden, it-systemerne er indrettet på.

Mange steder giver det at gå i skyen derfor mulighed for at springe frem til nutiden og etablere et egentligt forandringsprojekt.

»Vi gik fra den mørke middelalder til skyen,« siger Justin Watras.

Brooks Brothers bevægede sig væk fra de papirbaserede processer og over på SAP's SuccessFactors cloud-software for cirka to år siden.

Indtil da havde man eget lønsystem, der var blevet udvidet med moduler til en række HR-opgaver.

Ifølge ham er der tale om langt mere end blot et teknologiskifte. At gå i skyen har 'demokratiseret' virksomheden og dens data.

Ifølge Justin Watras har man nemlig fået et bredere ejerskab til HR-opgaverne. Tidligere var både produktion af HR-data og brug af dem samlet på få hænder - og lederne var nærmest ene om at være underlagt krav om at få HR-formularer udfyldt. I dag er ejerskabet til HR-opgaverne bredt ud i virksomheden.

Det har elimineret 15 papirbaserede HR-arbejdsgange hos Brooks Brothers - og produktiviteten i HR-processerne er øget med 10 procent, bl.a. takket være et reduceret tidsforbrug i ansættelsesprocessen.

I fremtiden vil business analytics, machine learning og prædikative redskaber få en stadigt mere fremtrædende plads i HR-cloud-software, lyder det fra SAP.

Brooks Brothers Justin Watras forventer også, at de nye it-redskaber vil gøre HR til en stadigt mere strategisk enhed i organisationen.

»Min drøm - som vi allerede er begyndt at implementere - er, at når vi har ugentlig ledermøde, så ser vi ikke alene på finansielle nøgletal (business analytics, red.) men også på people analytics,« siger Justin Watras.

Det kan eksempelvis handle om graden af personaleudskiftning, sygefravær eller output pr. medarbejder i de forskellige afdelinger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere