HP vil sælge WebOS - Oracle en mulig køber

8. november 2011 kl. 16:181
HP har nu sat det fejlslagne styresystem WebOS til salg. Oracle nævnes som en af de interesserede købere, mest på grund af de patenter, der følger med.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da HP valgte at droppe produktionen af firmaets tavlecomputer Touchpad, stod man tilbage med styresystemet WebOS, uden at vide, hvad man ville gøre ved det.

Nu har nyhedsbureauet Reuters opsnuset, at HP gerne vil sælge WebOS fra og derfor er gået i gang med en undersøgelse af sådan et forløb. En mulig salgspris kunne være et par hundrede millioner dollars for WebOS og den patent-pakke, der fulgte med købet af Palm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er langt fra de 1,2 milliarder dollars, som HP betalte for Palm og WebOS i 2010.

Flere store it-firmaer skulle være interesserede i at købe styresystemet. Oracle bliver nævnt ved navn, og en grund til det kan være, at tidligere HP-topchef Mark Hurd endte hos Oracle efter fyringen fra HP. Køber Oracle WebOS, er det næppe for at begynde en produktion af tavlecomputere eller smartphones, men snarere på grund af de patenter, der følger med.

HP forsøgte at gøre WebOS populært og udbredt ved for eksempel at installere det side om side med Windows på HP-computere. Men trods anmelderros af WebOS faldt satsningen på Touchpad-tavlerne til jorden som en sten. Først da HP meddelte, at Touchpad-serien skulle aflives og dumpede priserne, stormede folk til butikkerne for at købe en billig tavlecomputer med priser ned til 550 kroner. Det fik HP til at forlænge produktionen af Touchpad-tavlerne, som blev solgt til cirka 200 dollars, hvilket lige skulle dække produktionsomkostningerne.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. november 2011 kl. 18:01

Det er vel ikke WebOS som sådan, der er fejlslagen. Det var HP's håndtering af Touchpad, der var for dårlig: Man sendte Touchpad på markedet inden WebOS var ordentlig færdigudviklet til tabletbrug, og Touchpad havde for dårlige specifikationer til prisen.

En mere afpudset udgave af WebOS på bedre (eller billigere) hardware kunne sagtens være blevet en succes. Det blev det sådan set også, da HP lavede brandudsalg af Touchpad. :-)