HP vil ændre computerens byggesten med 'The Machine'

16. juni 2014 kl. 13:11
HP vil ændre computerens byggesten med 'The Machine'
Illustration: Jesper Stein Sandal.
HP mener at have fundet opskriften på at komme forbi de barrierer, som nutidens datacentre er på vej til at løbe ind i: Memristorer, fotonik og specialisering.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nutidens datacentre, der driver både skyen og Big Data, er på vej til at løbe ind i mur, hvor de vil bruge for meget energi, og det ikke længere vil kunne betale sig at fortsætte med blot at udbygge den nuværende arkitektur. Det mener teknologigianten HP, som foreslår en computer baseret på helt nye komponenter.

Ikke overraskende kommer flere af teknologierne fra HP's egne laboratorier. Under en samlet vision, som HP har valgt blot at kalde 'The Machine', vil HP lave en computer, der er kraftigere, men bruger mindre energi.

The Machine er foreløbig kun en vision, men flere af teknologierne er på vej. Basalt set vil der være tre hovedbestanddele i The Machine: Specialiserede kerner, fotonik og memristorer.

Specialiserede kerner er et område, hvor HP ligesom flere andre, allerede har dyppet tæerne. For HP's vedkommende i skikkelse af Moonshot-serverne, men idéen om at bruge mange billige processorer, der kun er gode til nogle få ting, findes inden for flere områder. Allerede i dag er varianter af grafikprocessorer en vigtig komponent i supercomputere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men regnekraften afhænger ikke alene af processorerne. Der skal også data til, og her vil HP, ligesom Intel også har arbejdet med, benytte sig af fotonik. Det vil sige brugen af fotoner i form af eksempelvis ultraviolet lys som erstatning for ledningsbaner og elektriske signaler i elektronik.

Fotonik kan overføre flere data med højere hastighed og har ikke samme problemer med varmeudvikling som elektriske kredsløb.

Memristorer er den teknologi til hurtig lagring, som HP satser på. Ligesom flere andre lignende teknologier er målet med memristorer at kombinere hastigheden i DRAM-hukommelse med muligheden for at holde på information uden konstant spænding, sådan som det kendes fra eksempelvis flash-hukommelse.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger