HP tilbage efter WebOS-nedtur: Underbyder Google med billig Android-tablet

Efter fiasko med egne WebOS-tablets prøver HP nu igen med Android. Første skud er en 7-tommer model, som koster mindre end Googles Nexus 7.

HP var på et tidspunkt lige ved helt at droppe at producere pc’er og tablets efter et fejlslagent forsøg med eget styresystem og økosystem kaldet WebOS.

Den idé er nu grundigt manet til jorden, og i stedet vil HP nu kæmpe sig tilbage på tablet-slagmarken med Android-modeller. Firmaet lancerer nu den første Android-model og begynder i den billige ende. Det skriver Engadget, som på Mobile World Congress i Barcelona har haft fingrene i den nye Slate 7-tablet.

Prisen er sat til 169 dollars, mod 199 dollars for Googles Nexus 7, der dog også har en hurtigere processor. I Danmark koster Nexus 7 omkring 2.000 kroner, så et realistisk bud på en dansk pris for HP’s Slate 7 kunne være 1.700 kroner.

Skærmen på 7-tommer har en opløsning på 1024 x 600 pixels, en pixeltæthed på 170 ppi og er af FFS-typen. Betragtningsvinklerne er fine, rapporterer Engadget, men farverne er ikke så sprælske. Processoren har to Cortex A9-kerner, mens Google Nexus 7 kan prale af fire kerner under motorhjelmen.

Forskellen i regnekraft kan mærkes ved en anelse forsinkelse, når man bruger den helt umodificerede udgave af Android 4.1, som HP har forsynet Slate 7 med. Men det er ikke kritisk, lyder vurderingen.

Der er også kun 8 gigabyte indbygget lager i HP’s Slate 7, mod 32 gigabyte i Nexus 7 - men de magre 8 gigabyte i Slate 7 kan udvides med micro-SD-kort på op til 64 gigabyte. Byggekvaliteten er god, med en grå eller rød gummibagside, og det generelle indtryk signalerer en højere pris end de 169 dollars, lyder dommen.

Tykkelsen er 1,1 centimeter, altså lidt tykkere end Nexus 7, mens vægten er på 370 gram. Batteritiden har HP opgivet til fem timer.

HP Slate 7 kommer til salg i april måned, men om iog i givet fald hvornår den rammer Danmark - og til hvilken pris - er endnu ukendt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Holm

Hp griber virkelig efter et halmstrå her. En så lille prisforskel for en ikke så lille hardware forskel, jeg tror at den får det svært. Eneste plus ved HP'en er MicroSD kortet, og dermed yderligere en udgift. Jeg tror at markedet har talt, når selv den lokale Fona har et pænt udvalg af tasker til Nexus'en.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere