HP taber 29 milliarder på regnskabsfusk i kæmpeopkøb

Fusk med regnskaberne i softwarefirmaet Autonomy, forud for HP's opkøb, koster nu it-giganten en afskrivning på over 29 milliarder kroner.

It-giganten HP har i sit seneste regnskab måtte tage en milliardafskrivning som følge af en intern undersøgelse af regnskaberne i den britiske softwarevirksomhed Autonomy, som HP købte i 2011. Det oplyser HP ifølge en pressemeddelelse.

I alt har HP annonceret et tab på 51 milliarder kroner på Autonomy-opkøbet, hvoraf de 29 milliarder kroner er en direkte følge af pyntede regnskaber og falske udsagn fra den daværende ledelse.

»HP er ekstremt skuffet over at finde ud af, at tidligere medlemmer af Autonomys ledelse har benyttet sig af bogføringsuregelmæssigheder, fordrejelser af sandheden og udladelser for at pynte på Autonomys økonomiske nøgletal forud for HP's opkøb. Disse handlinger har været en bevidst indsats for at vildlede investorer og potentielle købere og har i alvorlig grad påvirket HP's ledelses evne til at værdisætte Autonomy korrekt på daværende tidspunkt,« skriver HP i pressemeddelelsen.

En højt placeret chef i Autonomy advarede HP-ledelsen om, at der var pyntet på regnskaberne forud for opkøbet, og det er den fusk, der nu udløser den enorme afskrivning af et tab fra HP, som oprindeligt betalte mere end 50 milliarder kroner for Autonomy.

Læs også: HP i drastisk kursskifte - vil droppe pc'erne og WebOS

Trods den kritiske udmelding om fusk med nøgletallene fastholder HP, at selskabet fortsat vil satse på Autonomys produkter som en del af HP's softwareforretning.

Meddelelsen om afskrivningen kom netop som HP offentliggjorde et blodrødt regnskab med et fald i omsætningen på 5 procent til 701 milliarder kroner og et underskud på 74 milliarder kroner.

HP har især oplevet en tilbagegang i omsætning inden for pc-forretningen, som i det seneste kvartal gik 14 procent tilbage i forhold til sidste år, mens softwaredivisionen er gået frem med 14 procent målt på omsætningen. Server, netværk og storage gik også tilbage med ni procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017