HP taber 29 milliarder på regnskabsfusk i kæmpeopkøb

Fusk med regnskaberne i softwarefirmaet Autonomy, forud for HP's opkøb, koster nu it-giganten en afskrivning på over 29 milliarder kroner.

It-giganten HP har i sit seneste regnskab måtte tage en milliardafskrivning som følge af en intern undersøgelse af regnskaberne i den britiske softwarevirksomhed Autonomy, som HP købte i 2011. Det oplyser HP ifølge en pressemeddelelse.

I alt har HP annonceret et tab på 51 milliarder kroner på Autonomy-opkøbet, hvoraf de 29 milliarder kroner er en direkte følge af pyntede regnskaber og falske udsagn fra den daværende ledelse.

»HP er ekstremt skuffet over at finde ud af, at tidligere medlemmer af Autonomys ledelse har benyttet sig af bogføringsuregelmæssigheder, fordrejelser af sandheden og udladelser for at pynte på Autonomys økonomiske nøgletal forud for HP's opkøb. Disse handlinger har været en bevidst indsats for at vildlede investorer og potentielle købere og har i alvorlig grad påvirket HP's ledelses evne til at værdisætte Autonomy korrekt på daværende tidspunkt,« skriver HP i pressemeddelelsen.

En højt placeret chef i Autonomy advarede HP-ledelsen om, at der var pyntet på regnskaberne forud for opkøbet, og det er den fusk, der nu udløser den enorme afskrivning af et tab fra HP, som oprindeligt betalte mere end 50 milliarder kroner for Autonomy.

Læs også: HP i drastisk kursskifte - vil droppe pc'erne og WebOS

Trods den kritiske udmelding om fusk med nøgletallene fastholder HP, at selskabet fortsat vil satse på Autonomys produkter som en del af HP's softwareforretning.

Meddelelsen om afskrivningen kom netop som HP offentliggjorde et blodrødt regnskab med et fald i omsætningen på 5 procent til 701 milliarder kroner og et underskud på 74 milliarder kroner.

HP har især oplevet en tilbagegang i omsætning inden for pc-forretningen, som i det seneste kvartal gik 14 procent tilbage i forhold til sidste år, mens softwaredivisionen er gået frem med 14 procent målt på omsætningen. Server, netværk og storage gik også tilbage med ni procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017