HP sletter alle data på den bærbare hvis den stjæles

HP er klar med en ny tyverisikring til sine kunder, der fremover vil kunne fjernslette data på den bærbare.

HP er med en ny tjeneste parat til at gå hele vejen for at forhindre, at tyveknægte får adgang til fortroligt materiale på den bærbare, hvis den skulle blive stjålet.

Spærring af fortrolige data på den stjålne bærbare er én mulighed, men HP-kunden kan også vælge at rydde hele molevitten fra den bærbares harddisk, hvis den skulle komme i hænderne på uvedkommende.

Det kræver, at den stjålne pc kommer online, og derudover at ejeren af den HP-bærbare har købt sig til HP's tyveritjeneste.

»Vores nye tjeneste kan spærre adgangen til fortrolige dokumenter og adgangskoder på den stjålne arbejds-pc lige med det samme. Man kan endda vælge, at pc'en helt skal slettes, så den bliver komplet ubrugelig. For tyve vil det dermed fremover være meget mindre interessant at stjæle en bærbar HP-computer, der har den nye tjeneste aktiveret,« udtaler Stefan Brechling Larsen, markedschef i HP Danmark, i en pressemeddelelse.

HP' s sporings- og genetableringstjeneste, som de kalder den, bruger software, der allerede er installeret på HP's bærbare arbejdspc'er.

Bliver den bærbare pc stjålet, kan kunden logge på kundecentreret og fjernslette alle følsomme data. Derefter kan kunden samme sted indberette tyveriet og angive oplysninger til politianmeldelsen.

Forsøger tyven at gå på internettet med den stjålne pc, sendes informationer om, hvilken IP-adresse tyven benytter, og hvor tyven fysisk befinder sig, videre til politiet og ejeren. Dermed bliver den bærbare pc lettere at få igen, hvis den befinder sig i et vestligt land, ifølge HP.

Tjenesten er ikke gratis for HP's kunder, men skal tilkøbes for at få aktiveret den præinstallerede software. Det koster under en krone om dagen, hvis man tegner et tre-årigt abonnement, oplyser HP.

Hvordan tjenesten rent teknisk fungerer, fremgår ikke af pressemeddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Stig Jacobsen

Hvad nu hvis tyven ønsker at computeren skal formeteres inden han sælger den videre? Ville det så ikke have sparet ham for noget arbejde?

Altså hvis vi nu går ud fra at tyven er ligeglad om versionen af Windows er original. Eller ligger denne tyverispærring i selve BIOS'en og i såfald, ville man så ikke kunne flashe eller resette BIOS'en hvorefter den ikke længere sender information til kundecentret?

Mvh Mig

 • 0
 • 0
#2 Daniel Madsen

Lad os antage at tyven ikke er ligeglad, men faktisk er meget interesseret i dataene på laptoppen (industrispionage f.eks.). Så ændrer billedet af tyven sig imo også, så går han fra at være en eller anden lowlife type der har brug for hurtige penge til at være "professionel" og formentlig i besiddelse af en hvis portion IT-viden.

Betyder det ikke også at vedkommende formentlig vil være intelligent nok til ikke at gå online fra sådan en maskine? Det er jo langt fra første gang man hører om de her systemer der rydder diskene ved førstkommende online-adgang.

Med andre ord, man kan kun beskytte sig mod "dumme" tyve med den her løsning. Er det ~300 kr om året værd? Næppe. Truecrypt eller lign. er en langt bedrer løsning på problemet.

 • 0
 • 0
#3 Torben Mogensen Blogger

En datatyv vil aldrig starte PC'en, men i stedet tage disken ud og sætte den i en ny maskine, som booter fra en anden disk. Her hjælper ingen sletningssoftware -- for den vil aldrig komme til at køre, uanset om den aktiveres ved netadgang eller N fejlede loginforsøg.

Hvis du gerne vil tage følsomt data med på en laptop eller USB-nøgle, skal du kryptere det. HP's produkt giver kun en falsk fornemmelse af sikkerhed, og det kan være være en slet ingen, for man bliver måske mindre tilbøjelig til at passe på.

 • 0
 • 0
#4 Asbjørn Klerke

Men har teknikken ikke en hvis fremtid, når flere bærbare for indbygget 3G modem. Her kan den jo sættes til at boot fra netværket. Selvfølgelig kan tyven have være hurtig og flået batteriet ud eller lignende men det kan gøres svært.

 • 0
 • 0
#5 Vesko Nedeltchev

Dette er riktig nice feature faktisk.

Dell har haft denne tjeneste (via en tredjepart - Computrace, regner også med at HP bruger en tredjepart) i minst 3-4 år nu.

Det er et valg når man bestiller computeren om den skal være preinstallert på maskinen når den leveres.

Jeg husker at den var specielt nyttig. F.eks. så var det en gang hvor man trodde at 2 PCer var stjålet, så kunne man spore ip-adressen til Houston, Texas -"aaah, det er jo sjefene der har tagit PCerne med, de er jo på den der konferanse i Texas :-)".

Det var flere tilfeller hvor man fant internt svind og fant ud at den der hadde stjålet PCen var en medarbejder. Lidt uhyggeligt men...

 • 0
 • 0
#7 Daniel Madsen

Det er da meget smart at man kan lokalisere laptoppen, hvis det f.eks. er chefen eller lign. der er stukket af med den på forretningsrejse, men der er imo et stykke fra det og så til at betragte funktionen som et tyveri- og specielt datasikrings-redskab.

Det er vist mest af alt kreativ markedsføring.

 • 0
 • 0
#11 Anonym

Det nytter ikke at der skal ske noget EFTER tyveriet. Men det er til gengæld også en sjov lille opgave at løse, fordi der er så mange krav for at undgå fælderne ved (un)Trusted Computing.

Vi kommer med en model til at håndtere denne grundliggende problemstilling, som jeg dog vil tillade mig at vente med at lancere til vi er helt klar.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere