HP skrumper server til små firmaer til samme pris som en pc

Den fylder mindre end mange stationære pc'er, men den er en ægte server med fejlkorrigerende hukommelse og fire SATA-diske. Prisen er som en stationær pc, og den skal erstatte ad hoc-løsninger hos de små firmaer.

HP har haft gang i bonsai-trimningen med selskabets nye Proliant Microserver, der er beregnet til virksomheder med færre end 10 ansatte. Den lille server skal kunne fungere som eksempelvis fil- og mailserver.

I mange små virksomheder bliver den funktion ofte klaret med ad hoc-løsninger, hvor en filserver kan være en stationær pc, der er blevet forfremmet.

Derfor har HP også prissat Microserver, så prisen svarer til en billig stationær pc. HP har ikke offentliggjort den danske pris endnu, men den amerikanske pris er sat til 329 dollars. Det vil sædvanligvis betyde, at udsalgsprisen vil komme til at ligge på omkring 3.300 kroner inklusive moms.

Til den pris får man en server med en Athlon II processor med to kerner. Standardudgaven har otte gigabyte hukommelse med mulighed for ECC, det vil sige automatisk fejlkorrigering.

ECC er netop et punkt, hvor Microserver skiller sig ud fra en almindelig stationær pc, da denne type hukommelse er med til at kunne give en højere driftsstabilitet, fordi en enkelt bit-fejl ellers kan være nok til at få et system til at gå ned uden ECC.

Der er plads til op til fire SATA-diske i serveren, som kan skiftes uden skruer og kabler, men der er ikke mulighed for at hot swappe diskene, det vil sige bytte defekte diske ud i et RAID, mens serveren stadig kører.

Microserver er en del af en komplet ny pakkestrategi til de små virksomheder, som HP har lanceret under navnet Just Right IT. Det omfatter udover den nye kompakte server også printere, pc'er, storage og software til blandt andet backup og virtualisering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Hansen

Forhåbentlig smider de ikke et præinstalleret OS på maskinen så man har et valg og ikke skal betale en evt. "MS skat" eller lign.

Derudover ser det ud til at være et spændende tilbud til små firmaer. Men det kræver jo at de har en tech villig person i netværket.

  • 0
  • 0
#2 Jeppe Toustrup

Den er at finde på HPs hjemmeside: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/dk/da/sm/WF05a/15351-15351-4237916-423791...

Jeg må sige at jeg ikke er synderlig imponeret over den. Ud over muligheden for at køre med ECC RAM, så er den ikke meget mere værd end en standard workstation som man måtte have stående. Der er f.eks. kun plads til 2 RAM sokler, og den kan kun køre med RAID 0 eller 1, på trods af der er plads til 4 diske.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere