HP-servere bliver nu født til at køre Docker-containere

10. juni 2016 kl. 12:11
Containere ser ud til at være fremtiden i datacentret, og det har i hvert fald fået HP til at indgå et samarbejde med Docker.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Containere ser ud til at blive den nye standard for udrulning af applikationer i datacentre, og det kan meget vel komme til at ske hurtigere, end det var tilfældet med den første bølge af servervirtualisering. Nu melder HP sig i hvert fald under fanerne hos Docker, der lige nu er den mest populære container-teknologi.

HP Enterprise og Docker har indgået et samarbejde, som indebærer, at en række servere fra HPE's Proliant, Apollo og Cloudline-produktserier vil være født til at køre Docker. Det oplyser HP Enterprise i en pressemeddelelse.

Serverne vil være konfigureret og certificeret til Docker Engine, og HP vil også gøre en række af selskabets bladeserversystemer klar til Docker.

I løbet af 2018 vil halvdelen af alle nye workloads blive udrullet ved hjælp af containere på mindst ét af stadierne i applikationens livscyklus ifølge analysefirmaet Gartner. Det er en forsigtig udmelding, for det inkluderer test- og udvikling, som har været det første sted, hvor containere har fundet anvendelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Docker og andre containere gør virtualisering mere kompakt, fordi containerne kører ovenpå et styresystem, som containerne deler. Men samtidig er containerne stadig adskilt ligesom ved virtualisering. Det betyder imidlertid, at containeren i modsætning til en almindelig virtuel maskine ikke behøver at indeholde hele styresystemet, men i stedet kan nøjes med nogle få komponenter, applikationen er afhængig af.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger