Danske regioner på studietur til USA for at se på HP-udstyr

Danske regioner tager med HP på studietur til Detroit for at se på it-infrastruktur til supersygehuse. HP kalder det 'win-win'.

Når de danske regioner til september drager imod USA for at kigge på hospitalsinfrastruktur, bliver det med HP som vært. Og selvom regionerne selv skal betale for turen, er skattekronerne ifølge koordinator og health care-ansvarlig i netværksafdelingen Heidi Have givet godt ud.

Turen går til Ann Arbor udenfor Detroit. Der ligger Veteran Affairs Medical Center, som HP har leveret it-infrastruktur til.

Og kodeordet er lagerstyring.

»En ting, der fylder rigtig meget, er sporing af ting. Hvor meget har man på lager, og hvor hurtigt kan man få det, hvis man ikke har det?,« siger Heidi Have til Version2.

Spørgsmålet bliver især relevant, når man snakker om sterilisering af instrumenter, som ifølge Heidi Have fylder meget i hospitalssammenhænge. Det er nemlig ikke altid, at folk husker at skrive ind når de tager et instrument, da tingene i sagens natur går hurtigt på et hospital.

Det system, som HP har installeret på Ann Arbor Veteran Affairs Medical Center, indebærer, at alle instrumenter og udstyr har et lille chip indopereret, så det automatisk bliver registreret, når et instrument bliver fjernet fra lageret.

Og skal instrumentet til sterilisering, hvilket det jo ofte skal, så registrerer systemet også, hvornår instrumentet er sterilt og klar til afhentning.

Regioner på rekognoscering

Regionerne betaler selv for turen til Detroit.

Og selvom Detroit for nyligt gik i betalingsstandsning, skulle det ifølge Heidi Have ikke ske for regionerne på baggrund af turen.

»Den danske stat er ved at renovere og nybygge sygehuse for 41 milliarder kroner. Vi er derovre i tre dage, det koster ikke så voldsomt meget. Jeg mener, at alle nyder godt af det, også mig som borger og bruger af en hospital, det er jo også mine skattepenge, der går til det,« siger Heidi Have til Version2.

Region Nordjylland har netop meddelt, at de også deltager i studieturen, så nu er regionerne fuldtallige.

Fordelene er ifølge Heidi Have store for både regionerne og HP. Regionerne får et indblik som de ikke ville kunne have fået hjemmefra, og HP kan komme helt tæt på, hvad de enkelte medarbejdere helt konkret har brug for i deres daglige arbejde. Det hjælper både firmaet med konceptudvikling og problemløsning.

Og ifølge Heidi Have handler det ikke bare om at sælge.

»Der er mange af tingene, som vi har leveret derovre, som vi slet ikke kan levere i Danmark,« siger Heidi Have til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Mikkel Kruse Johnsen

Nu er et EPJ system jo ikke det, at man har ét system. Men at man har én standard og det kan VistA jo ikke hjælpe med.

Hvis du kender nogen som kan programere i MUMPS som VistA er skrevet i, vil jeg blive overrasket. Så det vil blivet meget dyrt, at indføre et system som ingen danskere kan programere til (først skal lære).

 • 0
 • 0
Maciej Szeliga

...interresserer de dem lige så meget for hvilket sprog Microsoft Exchange eller Oracle Server er skrevet i ?

VistA bruges fra Finland i nord til Indien i syd og fra USA i vest til Japan i øst. Jeg er ret sikker på at der findes rigeligt expertise på området.

I øvrigt så har vi et seriøst problem her i landet, hvis IT folks holdning er "DET gider vi ved gud ikke at lære!!".

 • 0
 • 0
Kasper Grubbe
 • 0
 • 0
Maciej Szeliga

Maciej. Jeg er selv en ældre herre med en fortid som udvikler i et mainframe sprog som få har hørt om. Og jeg kan bekræfte at det er endog meget svært at få unge programmører til at kaste sig over 'usexede' udviklingsmiljøer. Men kan man bebrejde dem?

IMHO Ja, det kan man godt. Virksomheder råber på "omstillingsparate" medarbejdere og det finder de også... i østen og i fd. østeuropa. Desuden er kendskab til en bred vifte sprog en fordel, folk får både bedre forståelse af systemerne og en mere åben tankegang af det. "Hvis det eneste værktøj man har er en hammer så ligner alt et søm" gælder også i IT branchen: i stedet for at tænke på at løse et problem tænker man på hvordan løser jeg det i X.

Det er i øvrigt ikke på nogen måde et forsvar af MUMPS, min holdning er at der er et meget udbygget EPJ system som har været "på markedet" i meget lang tid, hvorfor ikke bruge det i stedet for at opfinde alt igen i 7 versioner som kun i Danmark skal være "kompatible" med hinanden.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere