HP overlader milliarddyrt mobilflop til nystartet firma

20. august 2012 kl. 07:46
HP's WebOS, som skulle have været selskabets vej tilbage på mobil- og tablet-markedet, er blevet flyttet over i et nyt firma, som indtil videre holder kortene tæt ved kroppen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et nystartet firma ved navn GRAM skal fremover stå udviklingen af mobilstyresystemet WebOS, som hidtil har været i hænderne på HP. Det skriver WebOS Nation.

HP købte i april 2010 mobilproducenten Palm og ville dengang bruge Palms WebOS som basis for både nye mobiltelefoner, tablets og et selvstændigt marked for applikationer på HP's pc'er.

HP betalte 7 milliarder kroner for Palm, og lancerede i sommeren 2011 den første tablet med WebOS, HP Touchpad, som imidlertid blev en kæmpe fiasko for HP, som kun fik solgt restlageret efter at have dumpet prisen til 100 dollars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det blev startskuddet til en større identitetskrise for HP, som først fik HP's daværende direktør, Leo Apotheker, til at melde ud, at HP overvejede at skille sig af med pc-divisionen i koncernen.

Siden har HP skiftet direktør og i stedet slået pc-divisionen og printerdivisionen sammen i en ny enhed og selskabet har også annonceret en open source-version af WebOS.

Det nye firma, GRAM, overtager den fortsatte udvikling af WebOS-styresystemet, men skal ikke udvikle hardware. Der er heller ikke tale om et decideret datterselskab af HP, selvom HP er investor.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger