HP løser udskriftskvaler på iPad: Printeren får sin egen e-mailadresse

En unik e-mailadresse til alle nye printere med internetadgang skal gøre det muligt at udskrive dokumenter og billeder fra mobiltelefoner og andre internetenheder som eksempelvis Apples iPad.

Smartphones og andre håndholdte internetenheder har sjældent mulighed for at tilslutte en printer. Derfor skal man som regel have fat i en pc forbundet til en printer, hvis man vil udskrive et dokument, man har lavet på sin nye tavle-pc.

Men det vil Hewlett-Packard nu omgå med en velkendt teknologi: Hver printer får sin egen e-mailadresse.

Ifølge en pressemeddelelse vil alle HP-printere med mulighed for tilslutning til internettet også få dens egen unikke e-mailadresse.

Når man vil udskrive et dokument fra sin mobiltelefon, skal man blot sende dokumentet til printerens mailadresse. Ifølge HP vil man på den måde kunne udskrive blandt andet PDF-dokumenter, Microsoft Office-dokumenter og JPEG-billedfiler.

HP oplyser ikke, hvordan tjenesten vil forhindre, at printeren bliver spammet. Udover muligheden for at udskrive via e-mail vil HP også lave en mobilapplikation, som kan bruges til at udskrive på en bestemt printer eller bestille udskrifter hos et trykkeri.

HP har tidligere antydet, at selskabet vil bruge Palms mobilstyresystem WebOS i fremtidige printere med internetadgang for at kunne tilføje nye tjenester og funktioner til printerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jeppe Toustrup

Eller også skulle man have noget signering af e-mailen før printeren vil printe den, men det er sikkert for svært for hr og fru Danmark at finde ud af, så det ikke vil blive brugt.

En liste med tilladte afsender e-mail adresser vil sikkert også hjælpe et godt stykke hen af vejen.

  • 0
  • 0
#3 Niels Dybdahl

Det kan nemt løses med en eller anden variant over parringssytemer: F.eks at senderen (f.eks mobiltelefonen) skriver den samme identifikationskode i hver email som bliver sendt til den pågældende printer. Første gang man sender en email til en printer, skal man hen til printeren og trykke på en "Godkend" knap. Så bliver identifikationskoden tilføjet til en whitelist.

Men email er et bud på transporten til printeren (ligesom bluetooth og DLNA er det). Men hvad med formatet til at beskrive hvad der skal printes? Har de valgt XHTML-print ligesom ved bluetooth-print og DLNA-print eller skal man have forskellige printerdrivere alt efter fabrikat?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere