HP fyrer op mod 16.000 - ud over de planlagte 34.000

26. maj 2014 kl. 13:38
HP fyrer op mod 16.000 - ud over de planlagte 34.000
Illustration: Jesper Stein Sandal.
It-giganten kommer i løbet af to år til at fyre 50.000 medarbejdere. Endnu et dårligt kvartalsregnskab får direktør Meg Whitman til at printe en endnu større stak fyresedler end planlagt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

It-leverandøren HP kæmper fortsat med at finde et solidt fodfæste i en tid efter dotcom-krak, skyens indtog og et kraftigt forandret pc-marked. Nu forsøger direktør Meg Whitman at stramme spareskruen yderligere, skriver Bloomberg.

HP havde allerede i 2012 annonceret, at der ville blive fyret cirka 29.000 medarbejdere i løbet af de næste år. Det tal blev så sent som i december justeret til 34.000, og nu risikerer yderligere 16.000 at miste jobbet hos HP.

Økonomisk har HP oplevet dalende omsætning i de seneste 11 kvartaler, og selskabet har kæmpet med tidligere ledelsers fejltrin, som begyndte med overvågningsskandalen i 2006, hvis man ser bort fra den kraftige kritik fra visse aktionærer af købet af Compaq.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2010 måtte direktør Mark Hurd gå af efter en speget sag om sexchikane. Dernæst kom afløseren Leo Apotheker til at skabe kortvarig panik ved at erklære, at HP's pc-forretning var sat til salg, netop som HP stadig var verdens største pc-producent.

I 2012 viste det sig, at ét af HP's mange store opkøb for at skifte fra hovedsageligt at levere printere, pc'er og servere, havde været en katastrofal fejltagelse. Selskabet måtte afskrive hele 29 milliarder eller næsten hele købesummen for den britiske softwarevirksomhed Autonomy.

Fyringerne i HP skal ifølge Bloomberg give HP lidt økonomisk spillerum til flere opkøb og pynte på bundlinjen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger