HP fikser keylogger-funktionalitet i lyd-drivere

En række opdaterede drivere uden keylogger-funktionalitet kan nu hentes fra HP's hjemmeside. Samme sted kan en liste over berørte computere ses.

HP har frigivet en stribe opdaterede lyd-drivere til flere af virksomhedens computere, der fjerner en bizar keylogger-funktionalitet i driverne.

Det sker i kølvandet på, at det schweiziske it-sikkerhedsfirma Modzero i sidste uge afslørede, at lyddrivere til en række HP-maskiner loggede samtlige tastetryk i en bruger-session i en fil i mappen 'C:\Users\Public\'.

I den forbindelse bemærkede Modzero også, at den noget usædvanlige logning i driver-mæssig sammenhæng lod til at være resultatet af debugging-funktionalitet i driversoftwaren.

Det bekræftede HP efterfølgende i en skriftlig kommentar til Version2, der blandt andet lød:

Læs også: HP medgiver: Bizar lyddriver logger alle tastetryk

»Vores leverandørpartnere udviklede software til at teste lydfunktionaliteten forud for produktlancering, og den software skulle ikke have være inkluderet i den endelige, afsendte version. Der vil snart være en løsning tilgængelig på www.HP.com.«

Og nu er der altså kommet nye drivere til en række berørte computere. Driverne kan hentes her , hvor man også finder en liste med computere, der er berørte af problematikken.

HP oplyser følgende i forbindelse med driver-opdateringerne:

»A potential security vulnerability caused by a local debugging capability that was not disabled prior to product launch has been identified with certain versions of Conexant HD Audio Drivers on HP products. HP has no access to customer data as a result of this issue.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere