HP får patent på ‘Reminder Messages’

Det amerikanske patentkontor har givet HP patent på en af forbrugerelektronikkens mest almindelige funktioner i forbrugerelektronik.

Patent nummer 9.715.680 er lige blevet tildelt HP. Det bærer titlen ‘Reminder messages’.

Under overskriften ‘Månedens dummeste patent’ har interesseorganisationen Electronic Frontier Foundation (EFF) gennemgået sproget i patent-ansøgingen, der stammer fra 2012.

Læs også: Amazon erhverver patent, der skal forhindre kunder i fysiske butikker i at tjekke online-priser

HP’s nye patent beskriver en løsning, hvor et ‘computer-system’ over et netværk modtager ‘event-data’, der beskriver en begivenhed, samt ‘reminder-data’, der beskriver, hvornår computer-systemet skal modtage en påmindelse.

Sproget er obskurt, skriver EFF. Men dybest set er der tale om et system til påmindelser, ikke en teknisk nyskabelse - heller ikke i 2012, da ansøgningen blev skrevet.

Det mindst trivielle ved ansøgningen synes at være, at påmindelser kan blive opsat som følge af, at brugeren scanner noget - fx en QR-kode. Også den teknologi var dog bredt til stede inden 2012.

Læs også: IBM får fat i endnu et patent - på 'out of office'-mails

Patentet er ifølge EFF bare et ud af mange eksempler på, at det amerikanske patentkontor tildeler patenter uden skelen til, hvad der allerede eksisterer i den virkelige verden.

Strategien har ledt til besynderlige afgørelser, som f.eks. et patent på at filme en yoga-klasse, patent på at tage billeder på hvid baggrund og på at stemme på dit favoritbillede.

Patenterne skulle reflektere et ‘ikke-åbenlyst fremskridt i teknologi’,men der er ifølge Electronic Frontier Foundation hårdt brug for ny opfattelse af, hvad der ligger i 'åbenlyst'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Bo Simonsen

DRM af dokumenter: EP 2630609 B1

Jeg syntes ikke det fremgår af siden hvilke medlemsstater patentet er gyldigt i, ved du om der findes et sted hvor man kan få det overblik? Det er iøvrigt sjovt de mener at DRM er direkte mekanisk omsættelig, det er jo bare domæne specifik anvendelse af kryptering.

Man kan kun være glad for EFFs arbejde, at der endelig kommer fokus på software patenter og hvor obskur, specielt det amerikanske system er.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere