HP dropper angiveligt Windows 7-baseret 'Slate'

Den Windows 7-baserede tavle-pc Slate fra HP bliver måske aldrig lanceret. Samtidig ser det ud til, at Microsofts tavle-pc Courier med to skærme bliver lagt i skuffen.

Apple får muligvis lov til at få et ekstra forspring på markedet for touch-baserede tavle-pc'er med dets iPad, efter to meget omtalte projekter nu ser ud til at være lagt på is.

It-nyhedsbloggen Techcrunch rapporterer, at Hewlett-Packard angiveligt har besluttet at droppe den Windows 7-baserede tavle-pc 'Slate', som Microsofts direktør Steve Ballmer viste frem på elektronikmessen CES i januar.

HP's Slate er baseret på Intels Atom-processor og Microsofts Windows 7 og ville således være en ægte pc med fuld multitasking i modsætning til Apples iPad, som bygger på teknologi fra mobiltelefoner.

Tidligere lækkede specifikationer for HP Slate viste imidlertid, at Slate ville have den halve batterilevetid i forhold til Apples iPad.

HP arbejder dog også på en Android-baseret tavle-pc. Selskabet har aldrig officielt sat nogen lanceringsdato for den Windows 7-baserede Slate, og selskabet vil ifølge Marketwatch ikke kommentere på rygterne om, at den bliver droppet.

HP købte i sidste uge mobilproducenten Palm, hvilket har ført til spekulationer om, hvorvidt HP i stedet vil satse på tavle-pc'er baseret på mindre energikrævende mobilprocessorer og Palms WebOS styresystem.

Rygte: Microsoft dropper lovende alternativ

Samtidig med rygterne om HP's nedfrysning af Slate-projektet ser det ud til, at Microsofts meget omtalte Courier-tavle heller ikke kommer på markedet.

Ifølge teknologibloggen Gizmodo har udviklerne af Courier fået besked om, at projektet ikke skal fortsætte. Microsofts Courier var ellers udråbt til et spændende alternativ til både tavle-pc'er og e-bogslæsere.

Den var udviklet som en prototype hos Microsoft i form af en pc med to skærme, som foldes ud ligesom en bog.

Courier skulle have sit eget styresystem, der skulle være bygget op helt omkring touch-navigation. Men netop endnu et nyt styresystem kan have kostet projektet livet, da Microsoft i forvejen arbejder på at få Windows 7 på tavle-pc'er og få kørt den kommende Windows Phone 7 i stilling til smartphones.

Selvom HP og Microsoft nu ser ud til at skifte kurs, så er der flere alternativer på vej til Apples iPad, som ellers er løbet med størstedelen af medieomtalen. Fusion Garage har således lanceret dets Joojoo tavle-pc baseret på Android, ligesom flere andre producenter har lavet Android-tablets, dog typisk med skærmstørrelser på syv tommer, og flere er på vej.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Michael Thingmand

Hvor det morer mig at se de store drenge med en lang næse. Sjovt som alle konkurrenterne er lynhurtige til at fremvise deres Apple kopier der har meeeget bedre specs end Apples. Gang på gang falder det til jorden, når virkeligheden rammer dem. Lær dog at lave jeres forarbejde og brugerundersøgelser inden I "lancerer" produktet.

Tilbage er der kun Google, som heldigvis sjældent lover mere end de kan holde. Bliver spændende at se hvis de kommer med deres egen tablet.

 • 0
 • 0
#2 Deleted User

Nu var Apple just ikke just de første til at lancere en tablet/pad.

Vi får nok desværre ikke at vide hvad den egentlig årsag til at HP slate bliver droppet. Om det har noget med mangel på "brugerundersøgelser" at gøre, eller om det bunder i andre ting som palm opkøbet, er jo ikke godt at vide.

Desuden konkurrerer man aldrig på spec med apple (apple er sjældent imponerende på specs), men på GUI, marketing og religion.

Men ja, en mulig konkurrent mindre til ipad... indtil videre.

 • 0
 • 0
#3 Jørgen Larsen

HP's Slate var i konceptet en funktionsdygtig PC med alt hvad det indebærer af muligheder for et åbent miljø. iPadderne er et lukket økosystem som lever fint men parallelt til andre MID's - Det ville være rart hvis vi kunne droppe de barnlige fanboi argumentationer om hvem der giver hvem baghjul på usammenlignelige parametre. At nogen hepper på Google over Apple eller omvendt fremfor HP som ren hardwareproducent er virkelig sørgeligt.

Er det kommet dertil at ingen ønsker bare en lille smule beskyttelse af privatsfæren?

 • 0
 • 0
#4 Michael Thingmand

Nej, det handler ikke om religion, følelser, trends osv. - det handler om forretning. Det er irrelevant at snakke om åbent/lukket miljø (når vi ikke har udvikler brillerne på), det eneste det handler om er om det er en god forretning. Apple er verdensmester i at spinne/hyper deres produkter op, så folk forudbestiller inden de har set dem og står i lange køer.

Når jeg siger at Apple giver de andre baghjul er det på deres måde at få deres aktieværdi op. Det er ynkeligt at se ellers gamle stærkt brandet firmaer gå i panik og sætte topchefen til at fortælle om deres nye produkt der kommer til at banke konkurrenten - hvorefter det droppes efter et halvt år. Apple må gnide sig i hænderne og klappe sig på lårene af grin over en Balmer der selv tager mere pis på Microsoft end Apple gør i deres reklamer!

Konkurrence er kun godt og det giver i sidste ende os forbrugere bedre produkter, men at det gang på gang gribes så amatør agtigt an er pinligt. Som sagt er det indtil videre kun Google der griber det fornuftigt an, selvom det rent indtjeningsmæssigt er en meget langsigtet strategi i forhold til Apple og havde de ikke haft Google skattekisten til at finansiere, ville de knække halsen på det.

 • 0
 • 0
#5 Ricki Gregersen

iPad'en, Slaten etc. etc. osv. er jo det absolut mindst interessante. Det er "bare" hardware. Det der, i mine øjne, er interessant er at Apple bygger dedikerede OS's og UI komponenter der svarer til mediet. Faktisk tror jeg meget få mennesker har set iPhone OS'et, det er nemlig stort set usynligt for en bruger.

Hvis HP havede kastet tid og penge i at bygge et Slate OS, seriøst Slate OS, baseret på næsten hvad som helst (noget Linux sikkert, eller Windows) så kunne de sagtens sælge produktet. De har istedet, sammen med MS, sagt vores brugere er så dumme de kun kan benytte Windows 7, derefter har de sagt, vi er så dumme vi kun kan benytte Windows 7… når man har været ude og sige sådan og realiteterne rammer, så er det bare med at få sådan et produkt i glemmebogen så hurtigt som muligt.

Jeg tror ikke Apples success skyldes hype, det skyldes at de 90% af markedet som før handlede 100% på baggrund af hvad nogle kompetente venner og familie rådgav dem til, nu selv kan følge med.

90% af markedet vil have internet, digitale billeder, film, blogs, nyheder og musik. De er ligeglade med terminaler og CPU hastigheder. Det kræver ikke en fuld Windows 7 at gøre de førnævnte ting, faktisk er en fuld Windows 7, eller et hvilket som helt synligt OS bare en forhindring disse forbrugere skal uden om hver gang de sætter sig foran sådan en slate, smartphone eller computer.

 • 0
 • 0
#6 Peter Mærsk-Møller

Michael Thingmand har absolut ret. Det drejer sig om cool business og om at tage rationelle beslutninger.

Det har dog næppe været nemt for Microsoft at ditche deres Courier-projekt og bagefeter se HP ditche den HP Slate Steve Ballmer kort tid forinden havde fremhævet som fremtiden nu.

Men Courier var et komplekst projekt for fremtiden som få kunne se det fornuftige i. Der vil stadig være den slags projekter i Microsoft som fra tid til anden i princippet skal skabe inspiration til udvikling internt, noget som falder svært i MS, men nogle konkrete salgssuccesser i det område er ikke lige på trapperne.

Omvendt er det lidt med HP Slate. Et ganske nydeligt produkt, men bare 2-3 år for sent. Set i sammenligning med iPad, ja så sparker iPad virkelig røv, som det er blevet nævnt her og lidt nedvædigende benævnt fanboy-ish. Men fakta er, at iPad'en, på trods af den ikke har multitasking, flash- og java-understøttelse, USB-stik, kortlæser og andre tekniske detaljer, ja så er iPad et typisk Apple førstegenerationsprodukt. Den gør nogle få ting rigtig rigtig godt. Og fordi den gør disse ting så godt, så ville det udstille et produkt som HP Slate som gammeldags og eksponere HP som en gammeldags apparatproducent.

HP Slate har to hovedproblemer. Det første problem er batterilevetiden på ca. 5 timer. Det er halvdelen af iPads - ja iPad kan faktisk virke i 10 timer eller mere på en enkelt opladning. Dette er et alvorligt problem og gør HP Slate uegnet som professionelt værktøj, da den ikke kan holde en hel arbejdsdag. Problemet skyldes delvist brug af Intels processor. Denne processor var tænkt som en mobilprocessor, men er i denne sammenhæng uegnet, da konkurrenterne opnår den dobbelte batterilevetid.

Et andet problem for HP Slate er (var), at den er (var) baseret på Windows 7 (og) ikke Windows Phone 7. Windows 7 er sikkert et ganske udemærket operativsystem til nogle ting, men operativsystemet (på HP Slate) er i sammenligning med iPad dels alt for tungt og krævende, hvilket både æder strømmen og giver en dårlig brugeroplevelse, og dels ikke designet fra bunden (og gennemtænkt) til at understøtte den måde der virker naturligt ved brug af en tablet/pad. Windows 7 er designet til en mus og et tastatur og forsøg på at bruge touch er og bliver kun et 'hack'.

Hvis nogen er i tvivl om, hvor svært det faktisk er at levere den noget uhåndgribelige kvalitet, der ligger i et godt designet brugerinterface sammenholdt med et toptunet OS underneden, så kig bare på nogle af de mange anmeldelser, der findes af SE Experia 10. Den er et kvantespring for SE, har et godt OS, og rigtig mange features, men formår så alligevel ikke at give den glatte følelse af formfuldendt funktionalitet og kvalitet i brugeroplevelsen og den har direkte funktionalitetsfejl ind imellem. Dette produkt er virkelig med til at give troen på Android som fremtiden et skud for boven, men jeg håber andre kan være mere heldige (og kyndige) med deres implementering.

Men tilbage til HP Slate, der kunne være et udemærket produkt, hvis altså bare der ikke fandtes konkurrenter den ville skulle måle sig mod.

Nogle af de problemer HP Slate har (havde), ville kunne fixes i løbet af et antal år, men verden ville ikke stå stille i den tid og HP Slate ville ikke kunne stå distancen med de arkitekturvalg, den ville blive begrænset af.

Derfor giver HPs beslutning god forretningsmæssig mening. HP har behov for at ryste sækken, udfordre deres udviklere og prøve igen en anden dag.

Peter Mærsk-Møller Devoteam Consulting

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere