HP om printere i flammer: Husk at sætte printeren bag firewall

HP afviser, at et sikkerhedshul i laserprintere kan få dem til at bryde i brand, men opfordrer alligevel virksomheder til at sætte printerne bag en firewall.

Der er ingen risiko for, at din HP Laserjet-printer bryder i brand på grund af et hackerangreb. Det hævder HP i en kommentar til et sikkerhedshul i firmwaren til HP's laserprintere, som forskere fra Columbia University netop har afsløret.

Læs også: Nyt sikkerhedshul: Hackere kan sætte ild til din printer over nettet

Forskerne demonstrerede, hvordan man kunne ændre firmwaren i HP's printere, så den komponent, der ved hjælp af varme får blækpartiklerne til at sidde fast på papiret, kunne afgive konstant varme til et punkt på papiret, indtil det blev svedent.

Det lykkedes dog ikke at få antændt papiret, og ifølge HP er alle selskabets printere udstyret med en afbryder, som skal forhindre, at en overophedning eller fejl kan antænde papiret.

Sikkerhedshullet findes i den måde, laserprinterne modtager opdateringer af firmwaren. Ifølge HP er der dog kun en risiko, hvis printeren ikke står bag en firewall, men kan tilgås direkte fra internettet.

Der er dog også mulighed for at udnytte sikkerhedshullet fra det lokale netværk, men det gælder ifølge HP kun ved print fra Linux eller Mac og ikke fra Windows. Selskabet oplyser, at en opdatering til firmwaren er på vej, som skal lukke sikkerhedshullet.

Sikkerhedshuller i firmware til printere har været kendt i årevis, men er hovedsageligt blevet udnyttet til spøg og skæmt på kontoret ved eksempelvis at ændre statusmeddelelsen i printerens display.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Robert Larsen

Der er dog også mulighed for at udnytte sikkerhedshullet fra det lokale netværk, men det gælder ifølge HP kun ved print fra Linux eller Mac og ikke fra Windows.

Hvordan kan det så være, at man kan angribe fra Mac og Linux men ikke fra Windows ?

  • 0
  • 0
#5 Anders Kjærgaard Hansen

I den oprindelige artikel er der så vidt jeg husker fra i går faktisk omtalt at det ville være muligt at få den til at antænde papiret - men at den printer de testede det på havde indbygget en feature der gjorde at den selv lukkede ned hvis der blev for varmt. I artiklen pointerer de at det formentlig er muligt at finde andre mærker af printere der ikke har den sikkerhed.

Det er vel også muligt i nogle printere at disable en sådan feature i firmware opgradering hvis det ikke er 100% fysisk baseret.

Og overskriften er vel på sin vis reel uanset, da HP afviser at printerne kan gå i flammer - og derved udtaler sig om det kan lade sig gøre.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere