Hovedarkitekt bag offentlig digitalisering vinder IT-Prisen 2012

22. marts 2012 kl. 18:303
Vicedirektøren i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen, vinder IT-Prisen 2012 for sit store engagement i digitalisering af det offentlige.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hovedarkitekten bag den ambitiøse plan for at digitalisere det offentlige, Lars Frelle-Petersen, er torsdag aften kåret til vinder af IT-Prisen 2012 på IT-Branchens årsmøde. Vicedirektøren i Digitaliseringsstyrelsen får IT-Prisen 2012 for sit engagement og arbejde med at holde embedsstand, politikere og branchen fast på en større digitalisering af det offentlige. Det skriver IT-Branchen i en pressemeddelelse.

»Lars Frelle-Petersen har med stor succes sat sig igennem som en visionær strateg for offentlig digitalisering. Det er personer som ham, der kan gøre Danmark til et digitalt forgangsland, Han har meget tidligt forstået digitaliseringens helt særlige potentiale for skabe fornyelse og øget produktivitet,« udtaler formand for IT-Branchen Jørgen Bardenfleth.

Dommerpanelet lægger særdeles vægt på, at det ikke er den fælles offentlige digitaliseringsstrategi, men til personen Lars Frelle-Petersen, som har fortjent prisen.

Lars Frelle-Petersen har haft digitalisering, som en klar rød tråd igennem sin karriere. Han har blandt andet været en central del af Den Digitale Taskforce, FESD og Edag2. Senere gik turen til Finansministeriets Center for Effektivisering. Selv ser Lars Frelle-Petersen dannelsen af Den Digitale Taskforce fra 2001, som det vigtigste skridt i sit arbejde med offentlig digitalisering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dommerpanelet til IT-Prisen 2012 har bestået af IT-Branchen, IDG og de to seneste års prisvindere Thomas Madsen-Mygdal og Erik Bonnerup. Det er i år 20. gang, at IT-Prisen uddeles.

Lars Frelle-Petersen vinder IT-Prisen 2012

Hovedarkitekten bag den ambitiøse plan for at digitalisere det offentlige, Lars Frelle-Petersen, blev kåret til vinder af IT-Prisen 2012 på IT-Branchens årsmøde. Vicedirektøren i Digitaliseringsstyrelsen får it-erhvervets fornemmeste pris for sit engagement og arbejde med at holde embedsstand, politikere og branchen fast på en større digitalisering af det offentlige.

Lars Frelle-Petersen, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen er vinder af IT-Prisen 2012. Han har blandt andet været en nøgleperson i tilblivelsen af den store fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som lanceret i 2011.

IT-prisen er den største kollegiale hæder inden for it, som gives i Danmark. Prisen er stiftet og sponseret af IDG Danmark, og den bliver som fast tradition altid uddelt på IT-Branchens årsmøde.

- Lars Frelle-Petersen har med stor succes sat sig igennem som en visionær strateg for offentlig digitalisering. Det er personer som ham, der kan gøre Danmark til et digitalt forgangsland, Han har meget tidligt forstået digitaliseringens helt særlige potentiale for skabe fornyelse og øget produktivitet, siger formand for IT-Branchen Jørgen Bardenfleth.

Hædret for sit digitale engagement
Dommerpanelet har i sin begrundelse vægt på, at prisen ikke er givet til den fælles offentlige digitaliseringsstrategi, men til personen Lars Frelle-Petersen. Han får IT-Prisen for sit engagerede arbejde med at holde politikere, embedsstand, branchen og andre interessenter fast på, at digitalisering er vejen frem i det offentlige.

- IT-prisen bliver i år givet til en digital strateg i verdensklasse. Lars Frelle-Petersen har ikke bare været en nøgleperson i processen med at gøre Danmark til førende inden for digital forvaltning. Han har været med til at sikre Danmark og den danske it-branche et forspring i den globale konkurrence, siger Line Ørskov, chefredaktør på IDGs branchemedie Computerworld.

It er rød tråd igennem karrieren
Lars Frelle-Petersen har haft digitalisering, som en klar rød tråd igennem sin karriere. Han har blandt andet været en central del af Den Digitale Taskforce, FESD og Edag2. Senere gik turen til Finansministeriets Center for Effektivisering. Selv ser Lars Frelle-Petersen dannelsen af Den Digitale Taskforce fra 2001, som det vigtigste skridt i sit arbejde med offentlig digitalisering.

- Taskforcen har været katalysator for det tværoffentlige samarbejde om digitalisering, som er ganske unikt globalt set, og resulteret i projekter som NemID, borger.dk, NemLogin og fire tværoffentlige digitaliseringsstrategier, siger Lars Frelle-Petersen.

Det vigtigste arbejde de kommende år bliver ifølge IT-Prisvinderen at implementere de mere 60 konkrete initiativer i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.

Dommerpanelet til IT-Prisen 2012 har bestået af IT-Branchen, IDG og de to seneste års prisvindere Thomas Madsen-Mygdal og Erik Bonnerup. Det er i år 20. gang, at IT-Prisen uddeles.

Fakta om IT-Prisen
• IT Prisen uddeles af IT-Branchen.
• Prisen er stiftet og sponseret af IDG Danmark.
• Prisen er den største kollegiale hæder inden for it, som gives i Danmark.

Formål:
IT-Prisen går til en person, der på særlig fremragende vis sætter fokus på den danske it-branche.

Der kan være tale om personer, der via idéskabelse, drift af forretning eller offentligt hverv bidrager til en positiv udvikling af it-branchen eller dens virksomheder.

Prisen uddeles ved IT-Branchens årsmøde i de år, hvor priskomiteen finder, at der er personer, som i særlig grad opfylder kriterierne. Alle tidligere vindere af IT-Prisen har ret til at stille forslag om, hvem der skal have IT-prisen.

Tidligere vindere af IT-Prisen:

2012: Lars Frelle-Petersen, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen

2011: Thomas Madsen-Mygdal, it-iværksætter
2010: Erik Bonnerup, formand for Højhastighedskomitéen
2009: Dorte Toft, journalist og blogger
2008: Thorkil Sonne, stifter, Specialisterne ApS
2007: Ib Kunøe, stifter og adm. direktør, Consolidated Holdings
2006: Janus Friis, medstifter af Skype
2005: Peter Wilmar Christensen, Martin Manniche & Anne Marie Cramer, Kiss Technologies
2004: Jakob Lyngsø, adm. direktør, IT-Branchen
2003: Ej uddelt.
2002: Mads Tofte, rektor IT-højskolen.
2001: Kim Østrup, underdirektør IBM
2000: ej uddelt
1999: Allan Fischer-Madsen, adm. direktør. Devoteam Fischer & Lorenz.
1998: Hermann Weidemann, kommunaldirektør Næstved Kommune.
1997: Erik og Preben Damgaard, stiftere af Damgaard Data.
1996: Mads Bryde Andersen, professor, dr. jur., Københavns Universitet.
1995: Frank Jensen, it- og forskningsminister.
1994: Jesper Balser, stifter af Navision.
1993: Lars Kolind, adm. direktør. Oticon.
1992: Claus Erik Christoffersen, Ole Lading, Knud Arne Nielsen, Tom Hertz
(stiftere af Dansk Data Elektronik A/S).
1991: Michael Mathiesen, stifter 2M Invest.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
24. marts 2012 kl. 17:01

IT Prisen har længe været lidt til grin i mine øjne. Vi har i stedet for brug for en IT pris som uddeles til danskere, som skaber noget IT-teknisk, der hjælper millioner af mennesker verden over og samtidig er noget vi kan være stolte af i IT-miljøet på internationalt plan.

Kigger man på modtagerne af IT-Prisen mener jeg at det kun er langt fåtallet der passer på ovenstående. Vi har ikke brug for en rygklapper-pris, der uddeles til kommunaldirektører, ministre, journalister eller andre ikke-tekniske folk.

Lad os I stedet lave en RIGTIG IT Prisen, som vi uddeler til PHK, David Heinemeier, Bjarne Stroustrup og andre danskere der sætter Danmark på verdenskortet indenfor IT-teknik. Måske V2 kunne søsætte sådan et projekt?

2
23. marts 2012 kl. 01:41

Man kan spørge sig selv om hvad der er galt i lille danevang. Selvfølgelig har vi brug for at hædrer nogen med jævne mellemrum - men hvorfor dog den slags selvmål? Enhver med bare et øje kan jo se at digitaliseringen er gennemført med venstre hånd og bind for øjnene.

På den anden side - hvad faen .... selv IT-factory blev jo hædret voldsomt!

Mvh Lars plbrake.dk

1
22. marts 2012 kl. 21:21

Det svarer til at give Nobels fredspris til Gadaffi.

Hvor pokker er klarsynet henne her i landet - det LFP har gang i vil fuldstændig smadre det danske samfund.