Hov, hvor blev CSC af? Dansk hovedpine slået sammen med HP's dyre fejltagelse

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
CSC Danmark er blevet til DXC Technology, som er resultatet af sammenlægningen af to firmaer, der mildt sagt har været gennem grimme overskrifter de senere år.

Går du ind på csc.dk, bliver du nu sendt videre til hjemmesiden for DXC Denmark. Siden 3. april har sammenlægningen mellem HPE's serviceforretning og CSC været officiel. Så meget for den tørre del af historien. Det interessante er baggrunden for, hvordan en ny stor it-servicevirksomhed med et helt nyt navn er opstået.

CSC's danske afdeling er næppe ukendt for Version2's læsere. Selskabet har været ét af de store it-selskaber med et navn bestående af tre bogstaver, som har været involveret i en stribe offentlige it-skandaler, blandt andet Polsag og EFI. Og så var der en sag om Rigspolitiets mainframe-system, som blev hacket.

Den opmærksomme læser vil måske nu tørt bemærke, at det nye selskab også har et navn på tre bogstaver. Stay tuned.

Regnskabsfusk

Men nogle offentlige it-skandaler i Danmark er vel småting for en global it-virksomhed? Måske, men der var mere til sagen end blot et droppet it-system eller to.

For samtidig med Polsag-skandalen var CSC's amerikanske moderselskab underkastet en undersøgelse fra det amerikanske finanstilsyn SEC - på grund af mistanke om svindel med regnskaberne i Danmark og Australien, som her opsummeret af Computerworld UK.

Det endte med, at CSC gik med til at betale en bøde på 190 millioner dollars for regnskabsfusk. Nå ja, faktisk var den sag startet med, at CSC's ledelse havde fortalt aktionærerne, at forretningen gik strygende, mens den britiske del af koncernen tabte store summer på et projekt for det britiske sygehusvæsen NHS, hvor CSC reelt lånte penge af sin kunde for at dække tabene.

Snydt for milliarder

Problemer i Storbritannien var medvirkende til at bringe den anden halvdel ind i partnerskabet DXC. I 2011 havde ledelsen i HP set, at fremtiden nok ikke lå i bare at sælge hardware. Pengene ville ligge i at sælge services og konsulentydelser.

Genvejen til at opbygge en serviceforretning så ud til at ligge lige for: Stik skovlen i HP's store pengetank og køb en stor serviceleverandør. Valget faldt på britiske Autonomy, som HP betalte 11 milliarder dollars for.

Bortset fra, at ledelsen i Autonomy ikke var helt ærlige om de reelle værdier i selskabet. Efter handlen var lukket, endte HP med at vurdere, at mindst fem milliarder dollars var rent fup, som The Guardian har opsummeret her.

Det var endnu et strå i en længerevarende krise i HP, som havde ulmet siden Carly Fiorina i 2002 gik imod en række storaktionærers ønske og gennemførte en gigantisk fusion til en værdi af 24 milliarder dollars. Siden fulgte ballade i bestyrelsen om aflytning af en kritisk journalist og en sexskandale.

Så blev HP splittet op i to firmaer: Et til forbrugermarkedet og et til de store virksomhedsforretninger. Sidstnævnte, HP Enterprise (HPE) bestod af datacenterhardware (servere, netværk, storage) samt software og services.

I dag er blot hardwareforretningen tilbage i HPE, da softwareforretningen blev solgt i efteråret 2016, og serviceforretningen blev skilt ud og lagt sammen med CSC.

Læs også: HP skiller service fra i nyt selskab sammen med CSC

Bygger på gigantunderskud

Men det er vel ikke skidt at slå pjalterne sammen? Nej, men CSC Danmark kommer ind i DXC Technology efter et år, hvor selskabet ifølge Computerworld havde et underskud på 930 millioner kroner. Det seneste i en række skidte resultater for selskabet.

Læs også: Få overblikket: CSC’s fyringer og milliardunderskud

DXC Technology overtager en række store offentlige aftaler fra hovedsageligt CSC Danmark. Som i sin tid overtog mange af de offentlig kunder, da CSC i 1996 købte det tidligere offentlige it-selskab Datacentralen. Lige for næsen af IBM i øvrigt.

Så det er en forretning, der allerede har kunder i butikken, og nu har den altså også et nyt trebogstavsnavn og friske kræfter fra HPE - som den kvikke læser vil bemærke altså også besluttede sig for at melde sig ind i trebogstavsklubben i forbindelse med opsplitningen.

Et nyt navn giver måske en frisk start. I hvert fald er det nok ikke mange, som lige med det samme vil forbinde DXC Technology med CSC's pletter på omdømmet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Claus Andersen

DXC betyder ikke noget i sig selv. Men det har ikke afholdt folk fra at tolke hvad det betyder :-)

Den del af HP der fusionerer med CSC er tilsyneladende resterne af Ross Perot's EDS som HP spildte $14 milliarder på i 2008.

Om marketingsdrengene havde googlet sig frem til, at DXC også bruges som forkortelse for "Deathcore" musik ved jeg ikke...

 • 1
 • 0
#6 Jesper Stein Sandal

var det ikke KMD der kvajede sig der?

CSC var leverandør på søstersystemet Debitormotor, som var en forudsætning for EFI. De to systemer var så afhængige af hinanden, at de samlet bør betragtes som samme system.

Det har du formentligt læst om i Version2's tidligere dækning, men blot glemt igen, fordi det har været en ekstra slem periode for KMD på det seneste:

https://www.version2.dk/artikel/derfor-gik-det-galt-efi-systemet-412139

(Det skader ikke lige at lave lidt research, inden man kaster mudder efter hele tre medier på to linjer)

Mvh.

 • 25
 • 0
#8 Bente Hansen

Så at de udover at have den største fejlrate på bærbare, også har en elendigt service politk. Deres billige printer er lige så elendigt, kan jeg se på mine kunders gentagen udskiftninger.

Det samme kan siges om ASUS, som også har en elendigt service.

Har ikke oplevet hvordan lenovo har udviklet sig efter salget, men har oplevet at det billigste mærke Acer, har en ganske god service, selv om tingene skal til Tyskland.

Synd at et før så stolt mærke som HP er ødelagt af grådighed og elendig ledelse. Og tænke den tanke at sammenlægning , at binde 2 anker sammen, så de flyder bedre.

 • 4
 • 0
#9 Bente Hansen

Det skader ikke lige at lave lidt research, inden man kaster mudder efter hele tre medier på to linjer

Nu kan man ikke beskylde CW for at bedrive journalistik. Deres standarder, er ikke sat ret høj. De fleste artikler, hører mere hjemme på en blog eller facebook profil. Hvor, skal vi ikke kalde dem skribenten, mere skriver om deres personlige oplevelser eller præferencer. Samt levere maskinoversatte PR. (Prøv en søgning på Uber, som reference.)

Men det er nok forventeligt, når det hele ejes af en udenlandsk kapitalfond , som kun har salg af reklamer for øje. Marketing og reklame afdeling er hvis de eneste steder, hvor der er ansat professionelle, eller det virker sådan når man ser på kvaliteten af indholdet.

Man kan som eksempel se på deres teste. Det er meget sjældent at det de tester, ikke får top, eller nær topkarakterer. Selv om en simpel googling fortæller noget andet. Hvis ikke det var fordi, man må formodes at økonomiafdelingen bestemte, og man var bange for at skubbe kunderne, altså annoncøren væk. Så var det andre mere slemme tanker, man kunne have om deres test.

Eller sådan var det, ved ikke nu. Synes ikke tiden brugt der, er indholdet værd. Hvis vi taler test vil jeg da slå på tromme for tomshardware.com, særlig deres CPU/GPU skema er guld værd.

 • 1
 • 2
#12 Rune Larsen

Kan nogen gennemskue hvad serien af selskabskonstruktionsændringer betyder for CSC's leverandøransvar? Er alle de offentlige systemer som CSC har bygget, stadig dækket af det amerikanske moderselskab, eller kan de nu bare lade DXC gå ned og selv slippe for at betale for fortidens synder? Man fornemmer en it-forureningsskandale under opsejling når de store sådan snor sig.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere