Går du ind på csc.dk, bliver du nu sendt videre til hjemmesiden for DXC Denmark. Siden 3. april har sammenlægningen mellem HPE's serviceforretning og CSC været officiel. Så meget for den tørre del af historien. Det interessante er baggrunden for, hvordan en ny stor it-servicevirksomhed med et helt nyt navn er opstået.
CSC's danske afdeling er næppe ukendt for Version2's læsere. Selskabet har været ét af de store it-selskaber med et navn bestående af tre bogstaver, som har været involveret i en stribe offentlige it-skandaler, blandt andet Polsag og EFI. Og så var der en sag om Rigspolitiets mainframe-system, som blev hacket.
Den opmærksomme læser vil måske nu tørt bemærke, at det nye selskab også har et navn på tre bogstaver. Stay tuned.
Regnskabsfusk
Men nogle offentlige it-skandaler i Danmark er vel småting for en global it-virksomhed? Måske, men der var mere til sagen end blot et droppet it-system eller to.
For samtidig med Polsag-skandalen var CSC's amerikanske moderselskab underkastet en undersøgelse fra det amerikanske finanstilsyn SEC - på grund af mistanke om svindel med regnskaberne i Danmark og Australien, som her opsummeret af Computerworld UK.
Det endte med, at CSC gik med til at betale en bøde på 190 millioner dollars for regnskabsfusk. Nå ja, faktisk var den sag startet med, at CSC's ledelse havde fortalt aktionærerne, at forretningen gik strygende, mens den britiske del af koncernen tabte store summer på et projekt for det britiske sygehusvæsen NHS, hvor CSC reelt lånte penge af sin kunde for at dække tabene.
Snydt for milliarder
Problemer i Storbritannien var medvirkende til at bringe den anden halvdel ind i partnerskabet DXC. I 2011 havde ledelsen i HP set, at fremtiden nok ikke lå i bare at sælge hardware. Pengene ville ligge i at sælge services og konsulentydelser.
Genvejen til at opbygge en serviceforretning så ud til at ligge lige for: Stik skovlen i HP's store pengetank og køb en stor serviceleverandør. Valget faldt på britiske Autonomy, som HP betalte 11 milliarder dollars for.
Bortset fra, at ledelsen i Autonomy ikke var helt ærlige om de reelle værdier i selskabet. Efter handlen var lukket, endte HP med at vurdere, at mindst fem milliarder dollars var rent fup, som The Guardian har opsummeret her.
Det var endnu et strå i en længerevarende krise i HP, som havde ulmet siden Carly Fiorina i 2002 gik imod en række storaktionærers ønske og gennemførte en gigantisk fusion til en værdi af 24 milliarder dollars. Siden fulgte ballade i bestyrelsen om aflytning af en kritisk journalist og en sexskandale.
Så blev HP splittet op i to firmaer: Et til forbrugermarkedet og et til de store virksomhedsforretninger. Sidstnævnte, HP Enterprise (HPE) bestod af datacenterhardware (servere, netværk, storage) samt software og services.
I dag er blot hardwareforretningen tilbage i HPE, da softwareforretningen blev solgt i efteråret 2016, og serviceforretningen blev skilt ud og lagt sammen med CSC.
Bygger på gigantunderskud
Men det er vel ikke skidt at slå pjalterne sammen? Nej, men CSC Danmark kommer ind i DXC Technology efter et år, hvor selskabet ifølge Computerworld havde et underskud på 930 millioner kroner. Det seneste i en række skidte resultater for selskabet.
DXC Technology overtager en række store offentlige aftaler fra hovedsageligt CSC Danmark. Som i sin tid overtog mange af de offentlig kunder, da CSC i 1996 købte det tidligere offentlige it-selskab Datacentralen. Lige for næsen af IBM i øvrigt.
Så det er en forretning, der allerede har kunder i butikken, og nu har den altså også et nyt trebogstavsnavn og friske kræfter fra HPE - som den kvikke læser vil bemærke altså også besluttede sig for at melde sig ind i trebogstavsklubben i forbindelse med opsplitningen.
Et nyt navn giver måske en frisk start. I hvert fald er det nok ikke mange, som lige med det samme vil forbinde DXC Technology med CSC's pletter på omdømmet.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.