Hotelkæden Marriott får bøde på 821 mio. kr. efter hackerangreb

Illustration: Jonathan Weiss / BigStock
Storbritannien udsteder en bøde på 99 mio. pund til Marriott International.

Et datatyveri af 339 mio. hotelgæsters pas- og kreditkortoplysninger er ikke gratis – heller ikke for Marriott, som lå inde med dataene og var udsat for angrebet. De har nu fået en bøde på 821 mio. kr. af Storbritannien, hvor 7 mio. af de ramte gæster kom fra.

Det skriver ITwatch via Ritzau Finans.

Marriott har dog ikke tænkt sig at betale bøden lige med det samme. De vil forsøge at bestride den.

Læs også: Flere detaljer i gigantisk hotel-hack: 5,25 mio. ukrypterede pasnumre taget

»Vi er skuffede over afgørelsen, som vi ikke bare lige vil betale. Vi beklager dybt, hvad der er sket. Vi tager privatlivets fred og vores gæster sikkerhed meget seriøst, og vi arbejder fortsat på at møde de høje krav, som vores gæster forventer,« siger Arne Sorenson, som er adm. direktør i Marriott, til Bloomberg ifølge ITwatch.

Hackerangrebet stod på siden 2014, indtil det blev opdaget i 2018. Det var en database for reservationer i Marriotts Starwood-brand – Sheraton, Westin, Le Méridien og W-hotellerne – som blev kompromitteret.

På kontoret for den britiske informationskommissær, som har uddelt bøden, understreger de, at Marriott har samarbejdet med myndighederne og har fået bedre datasikkerhed, siden angrebet stod på.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Klavs Klavsen

Er sku ét fedt.. Det viser jo bare at man ikke behøver bruge penge på sikkerhed, før man bliver taget med bukserne nede.. Er det den kalkule vi ønsker firmaerne skal lave? Forhåbentlig står bøden ved magt. Jeg er også mega træt af udenlandske firmaer har den absurde idé med selv at opbevare kreditkort-numre.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere