Opdateret. Gæsterne blev alene afskåret fra at komme ind på deres værelse, idet de godt kunne komme ud.
På det luksuriøse skihotel i Østrig Romantik Seehotel Jaegerwirt oplevede gæster pludselig låste døre, skriver det østrigske medie The Local.
Det firstjernede hotel arbejdede på at skabe nye nøglekort til deres 180 frustrerede gæster, der var låst ude af deres værelser, men systemet ville ikke give efter. En hacker gav sig til kende: Han bad om en løsesum på godt 11 tusinde kroner i bitcoins for at løsne sit tag om hotellets elektroniske nøglesystem, og hotellet betalte.
»Vi havde intet andet valg. Hverken politiet eller forsikringen kan hjælpe dig i sådan en sag,« fortæller administrerende direktør på hotellet Christoph Brandstaetter.
Efterlod bagdør
Romantik Seehotel Jaegerwirt er efterfølgende blevet ramt tre gange af hackerangreb og har nu investeret i blandt andet nye computere, da det viste sig, at hackerne havde efterladt en bagdør ind i deres system ved første angreb. Deres nøglesystem var ellers moderne og lignede mange andre hoteller, skriver The Local.
»Hver en euro betalt til pengeafpressere gør ondt. Vi ved, at andre kollegaer er blevet angrebet, og at de har gjort det samme,« siger Cristoph Brandstaetter.
Det 111 år gamle hotel fortæller om episoden offentligt for at advare mod, at denne type af cybercrime vokser, og med håbet om, at myndighederne tager affære. Indtil videre må hotellet tage andre metoder i brug.
»Vi har planer om ved næste ommøblering at bruge gode gammeldags låse med rigtige nøgler. Præcis ligesom man gjorde for 111 år siden i vores oldeforældres tid,« fortæller Cristoph Brandstaetter.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.