Hosting-gigant annullerer certifikater efter FBI-pres på Lavabit

Et af verdens største webhosting-firmaer annullerer nu alle sikkerhedscertifikater, som har forbindelse til den krypterede e-mailtjeneste, efter FBI har fået udleveret krypteringsnøglerne.

Myndighedernes jagt på den tidligere it-konsulent for efterretningstjenesten NSA, Edward Snowden, fører nu til, at ét af verdens største webhostingfirmaer trækker en række sikkerhedscertifikater tilbage. Det skriver InformationWeek.

Sikkerhedscertifikaterne bliver annulleret, fordi de er tilknyttet den nu lukkede krypterede e-mailtjeneste Lavabit, som Edward Snowden benyttede til at sende e-mail til blandt andet journalister i forbindelser med sine afsløringer af efterretningstjenesternes systematiske indsamling af oplysninger om borgerne på internettet.

Stifteren af Lavabit valgte at lukke tjenesten som svar på, at myndighederne krævede information udleveret, men har efterfølgende måttet bøje sig for kravet og udlevere krypteringsnøglerne.

Ifølge hostingfirmaet Go Daddy betyder det, at alle certifikater, som er tilknyttet Lavabits krypteringsnøgler, skal annulleres, fordi nøglerne er blevet udleveret til en tredje part, som dermed vil være i stand til at aflytte kommunikation, som bygger på de udleverede krypteringsnøgler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 David Rechnagel Udsen

Dette svineri fra USA's regering bør stoppes før det bliver acceptabelt.

Desværre er det allerede acceptabelt. Man ser kun folks forargelse på hjemmesider som Version2, Hacker News, Ars Technica, etc.; hvor folk allerede har meninger om tingene. Men spørg man en tilfældig på gaden, så er de enten ligeglad eller synes man er paranoid.

Og det er enormt trist, men det betyder også at regeringen i USA har frie tøjler til at fortsætte. Især fordi der er ingen der taler om Edward Snowden eller hans afsløringer eller udfaldet i den offentlige debat i USA. Alle taler om budget- og gældsloftskrisen (som givet vis er mere akut), og historien drukner deri. Det hjælper heller ikke at hele historien er enorm kompleks.

Men ja, donér penge til forsvaret. Det kan godt være vi ikke kan vende den offentlige debat til bare at handle om dette, men vi kan i det mindste bruge retssystemet til at forsvare os med. Med det forbehold at de ikke er korrupte. Eller - endnu værre - at det regeringen gør er fuldt ud lovligt.

 • 12
 • 0
#3 Kasper Hovgaard

... kan næsten koges ned til dette berømte Hermann Göring citat:

“Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same in any country.”

Selv om dette blot nok engang slår fast, at brød og skuespil er nok til at få ethvert befolkningsflertal til at holde kæft, er det alligevel forstemmende, at vore politikere i så høj grad er bedøvende ligeglade med magtmisbrug og uhæmmet spionage mod de borgere og virksomheder, hvis interesser og sikkerhed, de formelt og primært er ansat til at varetage.

 • 14
 • 0
#4 Jesper Lund
 • 15
 • 0
#5 Kasper Hovgaard

Ja, jeg husker det desværre udmærket. Det er en af de allermest arrogante replikker fra en dansk politikers mund i mange år, sagens alvor taget i betragtning. Desværre er det ikke blot arrogant, men muligvis også et kalkuleret modangreb for at lægge låg på en debat, hvor politikerne godt ved, at de har en ekstremt dårlig sag.

Det burde være en simpel sag at stille statsministre i alle lande to spørgsmål:

 1. Hvorfor skal vi "være glade for", at alle vore data skal stå til uindskrænket rådighed for efterretningstjenester, som er hinsides alle former for demokratisk kontrol?

 2. Kan regeringen give nogen garanti for, eller i det mindste sandsynliggøre, at oplysninger om danske borgere og virksomheder ikke bliver misbrugt imod deres interesse og grundlovssikrede rettigheder?

 • 6
 • 0
#8 Jesper Lund

...ikke gør noget som er i direkte strid mod USAs lovgivning og derfor vil ende i samme situation som Lavabit.

GoDaddy annullerer certifikatet fordi det bliver offentligt kendt at den private nøgle er kompromitteret. Det kan jeg ikke se noget problem i da eventuelle "gag orders" er rettet mod den som skulle udlevere den private nøgle, i dette tilfælde Lavabit.

 • 6
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere