Horror-spil til Android har stjålet profiloplysninger fra sociale medier

Spillet var installeret over 50.000 gange, men nu er det blevet fjernet fra Googles Play Store.

Et horror-spil til Android-telefoner har vist sig at være mere ubehageligt end som så. Applikationen har indeholdt malware, som har stjålet brugere kontooplysninger fra Facebook og Google.

Det skriver Bleeping Computer.

Spillet hedder Scary Granny, og det er blevet downloadet mere end 50.000 gange. Det er en efterligning af et andet succesfuldt android-spil ved navn Granny, som har over 100 millioner installationer.

Malware-spillet var fuldt funktionelt, og det kan have fået brugere til ikke at fatte mistanke om, at det også havde en skjult dagsorden. Derudover ventede applikationen med at aktivere malwaren, indtil omkring to dage efter, at spillet var blevet downloadet.

Herefter bad applikationen om tilladelse til at kunne starte, når enheden var blevet slukket eller genstartet. Dermed kunne der laves phishing manøvrer på fuld skærm ved eksempelvis at bede om et falsk Google-login, når mobilen startede op igen.

Hvis en bruger loggede ind på den falske opstartsskærm, begyndte Scary Granny at indsamle konto-oplysninger såsom emails, telefonnumre, bekræftelseskoder, fødselsdage samt cookies og tokens.

Spillet blev fjernet fra Googles Play Store den 27. juni, efter at et hold efterforskere havde lavet afsløringerne af spillets dataindsamling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

Et firmaer som nzxt der sælger vandkøler til CPU, har også software som indsamler oplysninger, som sikkert koster dem en GDPR sag. Når jeg en gang er kommet ned i bunken til dem.

Hvis så deres software virket, ikke fik PC til at virke, eller trak så mange systemresurser, så kunne man til dels leve med det. Ved at blokere deres ringen hjælp. Men deres software er så dårligt, at jeg i stedet har købt en hardware kina dims til 16 kr, til at regulere kølere. Og har glemt alt om fansy LED. Selv om grøn/gul/rød lys var fint til at informere om tempertur på GPU/CPU.

Heldigvis er der flere opensource projekter som man kan bruge hvis man vil underværes deres lort.

Et andet firma som er blevet slemt er Razer. De laver fint hardware. Men selv om de så ikke indsamler så mange data. Så stinker deres software.

Så igen istedet for at få et RGB tastur, så må man leve med et, med bare "lys". For at have en stabil PC'er. Det går så, tastaturet er købt på grund af de makaniske knaper, ikke lys.

Men når vi tænker på de firmaer lever af at sælge hardware, og de så mister kunder på grund af meget dårligt sofware. Så forstår man ikke deres foretningsplan. Og det er IKKE på grund af svært programering. Når en "dreng" på 17 år, med reverse engineering, laver et bedre produkt i fritiden.

  • 0
  • 3
#3 Hans Nielsen

Re: Hvis så ikke kun, det var kriminelle. SUK Pretty off topic

Nej de samler lige så mange informationer ind, som malware. De gør også enheder ustabile, og dårlig kørende.

Tror dog ikke de hverken miner, eller misbruger kort oplysninger. Men med den tilgang, som de har til software, så formoder man nok at de heller ikke passer på deres data. Eller er tilstrækkeligt beskytter, så man kan måske blive ramt af rigtigt malware, gennem deres opdateringer.

Med min kendskab til deres software, så er Razer og nzxt lige så slemt som mallware, eller bør betraktes som dette. Og det gør det også af mange bruger, som har valgt at finde alternativer.

Så om man får et spil med malware, eller driver og software med samme. Det må vel komme ud på et ?

" Is the CAM software really as bad as people say?

No, it is worse than most people say. "

Så et god råd til alle, hold jer fra det skrammel.

https://www.reddit.com/r/razer/comments/8j3nv6/synapse_3_is_the_worst_th...

https://www.reddit.com/r/NZXT/comments/a71hiy/is_the_cam_software_really...

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere