Horesta kritiserer ‘halv sessionslogning’: »Hvorfor skal vores medlemmer hente de oplysninger?«

1. marts 2022 kl. 03:4517
Tivoli Hotels facade
Illustration: Arp-Hansen Hotel Group / Pressefoto.
Caféer, restauranter og hoteller, som udbyder Wifi Hotspot til deres gæster, får med ny bekendtgørelse udvidet deres logningspligt. Brancheorganisation undrer sig over kravet og frygter, at det vil føre til ekstra udgifter for medlemmer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»En americano med dobbelt shot, og så skal jeg høre, hvad koden er til jeres internet.«

At forvente gratis internetadgang på den lokale kaffebar er efterhånden lige så naturligt som at forvente skum på toppen af en cappuccino, og der findes næppe det danske hotel, som ikke lader sine gæster logge på Hotel Guest efter check ind.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
17 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
3. marts 2022 kl. 20:03

Var der ikke nogen Anti-vaxere, der mente at den chip var i det stik alle fik som en vaccination? Kontrolleret af Bill Gates og Obama. Måske vi allerede er langt mere kontrolleret, end vi selv går og tror.

Konspirationsteori, måske nok :-)

16
1. marts 2022 kl. 23:26

Vel talt Hr. Nobel.

Og hvordan i alverden forventer de at man kan personhenføre loggen? Det er jo vanvid af en anden verden. At man skal give kontrolleret brugeradgang individuelt. Det var åbenbart allerede en regel. Så vi er alle kriminiminelle allerede!

Det er godt nok på tide at få luftet ud blandt fantasterne. Og GDPR, som du nævner!!! Det skal nok blive sjovt at se hvordan vi alle bliver kriminelle.

Hvad må jeg skrive, hvem må se det etc...

Lad hele lortet implodere, og lad os nedlægge det korrupte styrre! Vi er nogen der kan noget, så skal vi nok selv bygge en ny civilisation uden de uduelige politikere!

Ja, jeg er vred nu.

15
1. marts 2022 kl. 22:58

For det første er der alle de privatlivskrænkende overgreb som har været diskuteret mange gange, bla. på nærværende medie, og som i den grad for en til at betvivle om vi lever i et demokrati.

For det andet er det ekstremt uanstændigt at pålægge hoteller, restauranter, cafeer, campingpladser, kursuscentre, mv. en stor udgift til at implementere en logning som oven i købet baserer sig på et spinkelt juridisk grundlag.

Det er ikke trivielt for disse steder lige at lave overvågning, og det har åbenbart totalt passeret vores åh-så-kompetente politiske ledere at branchen stadig kæmper for at hente indtjening efter Coronaen - så mon det lige gør det lettere at man forventer der med få dages varsel skal indføres en teknisk dyr løsning, som sikkert bliver erklæret ulovlig igen.

Med den konkurrence, lave priser og store indhold i abonnementerne vi har her i landet, hvorfor skulle man så ikke bruge sit eget internet

Hoteller mv. ville sådan set da helst være fri for at tilbyde det gratis netværk, men i 2022 er det en forventning alle kunder stiller, f.eks. til brug for tablets og computere der ikke er mobilopkoblede.

Det er den virkelighed Horestas medlemmer bare er nødt til at acceptere, og nu skal de så også pålægges rollen som forlænget Stasi-arm, samt påtvunget at skulle etablere en løsning med de omkostninger det vil medføre, samt påtvunget at skulle passe på data de slet ikke har interesse i (GDPR bombe?)

Og alt sammen til ingen nytte, da der intet belæg er for at data kan bruges til noget som helst, og hvis bare klokken er en lille smule skæv, så bliver de allerede værdiløse (i efterforskningsmæssig sammenhæng) data 200% ubrugelige.

Det er sørgeligt at vores politikere er blevet så verdensfjerne og magtsyge, at de er nødt til at agere over for befolkningen på en måde som hører andre systemer til.

14
1. marts 2022 kl. 17:16

Jeg har længe undret mig over den ihærdighed man ligger for dagen for at undergrave demokratiet i dette land (men det er nok for at tækkes de store nationer i “Nine-Eyes”).

Jeg har ihvertfald aldrig mødt nogen der bevæger sig i gråzonen eller sågar Whitehat der ikke benytter VPN eller Tor eller begge dele. Ideen om at man skal til at kortlægge hele befolkningens færden og ageren på nettet er yderst suspekt. Selvom vores justitsminister ikke er den skarpeste kniv i skuffen, er der vist ikke nogen tvivl om hans “Putinske” / Kinesiske ambitioner omkring overvågningssamfundet (Overvågning er frihed). Som desværre nok også deles af den siddende Statsminister. (Fængsling af opposition og efterretnings chef, samt grundigt coverup af grundlovsovertrædelse mm.)

Man kan bare håbe på, at hr. og fru. Jensen er samfundsmæssigt begavede nok til at se det problematiske i dette til næste valg. (Hvilket dog nok er tvivlsomt)

13
1. marts 2022 kl. 14:23

Korrekt, men du kan trække udgiften til din varme fra i regnskabet da det har en indirekte kommerciel funktion.

Den eneste smutvej jeg kan se er at køre dit udstyr privat. Så vil de bitche over at dit SSID hedder BadehotelletsWiFi, og sikkert køre en sag på det for at statuere et eksempel. Modsvaret til det bliver at alle kalder det WiFi og gør det åbent.

Og sådan spilder vi samfundets resourcer ved at vi skal arbejde gratis og sågar selv betale for at blive overvåget endnu mere og få ENDNU mere frihed!!!

Jeg har en palds på nattoget fra Varna til Sofia om et par dage. Reservationerne er skrevet i hånden på en liste, som konduktøren har. Så der går nok et par dage inden man spilder folks tid med at undertrykke sig selv hernede.

12
1. marts 2022 kl. 14:14

Det er netop min pointe. Varmen betaler du jo ikke for specifikt.

11
1. marts 2022 kl. 13:23

Hvad hvis ens udstyr ikke kan logge de ting, skal man så skifte sin infrastruktur, for at 1984 tilbederne kan blive glade?

Eller er det så pludselig ulovligt at have eksisterende velfungerende udstyr tændt?

En workaround kunne være at lade være at trække udgifterne til det fra i regnskabet, og erklære det for dit private udstyr, som gæster bare kan bruge.

10
1. marts 2022 kl. 13:19

Hvad er straffen for ikke at logge?

9
1. marts 2022 kl. 12:40

Den går ikke, de vil til enhver tid hævde at det er en service for at gøre dig attrativ på samme måde som at du har varme på, selv om du ikke tjener på det.

8
1. marts 2022 kl. 12:21

en direkte eller indirekte kommerciel hensigt med udbuddet

Cafeen/hotellet kunne jo bonne gæsten for en krone - så vil værten hverken have et tab eller en fortjeneste ved at udbyde servicen, og har dermed ingen kommerciel interesse i at tilbyde den, og servicen vil ej heller være at opfatte som en gratis merydelse, der følger med et køb.

6
1. marts 2022 kl. 11:36

For nu at følge den allerede igangsatte udvikling lidt nærmere, er her et lille fremadrettet kig:

Alle borgere over fra 6 uger til graven skal have en CIR implementeret, og det samme skal ske ved alle grænseovergange, lufthavne etc. og gælder altså også besøgende fra udlandet.

Skannere opstilles overalt i det offentlige rum med bevægelsessensorer, sådan at personer uden CIR kan identificeres af overvågningskamerarer og indfanges til CIR og en heftig bøde / fængselsstraf for forsøg på omgåelse.

Hertil kommer anmeldelsespligt ved mistanke om overtrædelse kombineret med en dusørordning.

CIRerne skal være forbundet til samtlige kommunikationsmidler i den enkelte persons besiddelse med strafansvar for, at dette er korrekt etableret.

Mærkeligt, utænkeligt, utopisk, vanvittigt ? Muligvis, men som princip måske afskilligt nærmere end vi tror - vi er jo sådan set allerede godt på vej.

Hvad er forresten en CIR ? Det er da en Chip-I-Røv.

4
1. marts 2022 kl. 11:12

Ja, man bliver desværre logget uanset hvad.

Jeg kan godt se, det måske ikke var så tydeligt ud fra det jeg skrev, men min pointe var mere i relation til sikkerheden (eller mangel på samme), i de her trådløse netværk, som er så populære.

Hvilket egentlig - i min optik - er underligt. Med den konkurrence, lave priser og store indhold i abonnementerne vi har her i landet, hvorfor skulle man så ikke bruge sit eget internet ... Nogen herinde der kan komme med et bud på det?

3
1. marts 2022 kl. 10:53

Endnu en grund til at man lader være med at erstatter sin telefon og meget andet med et fysisk kraks kort eller lign.

Vi er ganske vist godt på vej til kinesiske tilstande, men er der ikke helt endnu, men vi er dog nået op på stasi niveau af overvågning.

1
1. marts 2022 kl. 10:26

Endnu en god grund til at undlade at bruge andres hotspot.