Hollywood-stjerne beder Reddit om hjælp til at lave kortfilm ud af video-upload fra Snowden

17. juni 2016 kl. 13:382
Edward Snowden har uploadet en video til Hitrecord-tjenesten, som skuespilleren Joseph Gordon-Levitt står bag.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Udover at være med i Hollywood-hits som Inception, så har Joseph Gordon-Levitt også, hvad der bliver betegnet som et community sourced produktions-selskab. Det hedder Hitrecord.

Her kan folk uploade forskelligt originalt indhold, som andre så kan hjælpe med at færdigproducere. Joseph Gordon-Levitt har gang i et projekt, der handler om, hvorvidt nutidens teknologi er god eller skidt for demokratiet. I den forbindelse har den tidligere efterretningsanalytiker og nuværende whistleblower Edward Snowden uploadet en video til hitrecord.org.

Det fortæller Joseph Gordon-Levitt om i et indlæg på det brugerdrevne nyheds-site Reddit. Her opfordrer han Reddit-folket til at hjælpe med at lave en kortfilm ud af Snowdens video-bidrag.

»Til denne kortfilm, så har jeg primært brug for grafisk arbejde fra jer gutter - ILLUSTRATIONER og ANIMATIONER,« skriver skuespilleren på Reddit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Joseph Gordon-Levitt spiller netop Snowden i en film af samme navn, der ifølge IMDB bliver udgivet i år.

Skuespilleren nævner, at han vil donere sin løn fra filmen til at facilitere en debat om teknologi og demokrati. Heraf vil en del af pengene gå til kortfilms-produktionen, mens resten vil gå til den amerikanske borgerrettighedsorganisation American Civil Liberties Union.

Hvad det økonomiske angår, så bemærker Joseph Gordon-Levitt, at selvom projektet ikke handler om penge, så vil Reddit-brugere, som måtte have leveret bidrag, der bliver brugt i den endelige kortfilm, også modtage betaling.

Snowdens videosvar på spørgsmålet »er teknologi godt eller skidt for demokratiet?«kan ses her. »Det er et virkeligt komplekst spørgsmål,« lyder det blandt andet i svaret fra Snowden.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
17. juni 2016 kl. 14:07

"Snowdens videosvar på spørgsmålet »er teknologi godt eller skidt for demokratiet?« kan ses her. "

"her" virker ikke :-)