Hollywood satser på open source-software

4. september 2018 kl. 10:474
Hollywood satser på open source-software
Illustration: USA Network.
Academy of Motion Picture Arts & Sciences, der står bag Oscar-uddelingen, har sammen med Linux Foundation stiftet Academy Software Foundation (ASWF), der skal styrke open source-software til filmproduktion.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Visuelle effekter og animationer på de store Hollywood-film og tv-serier bliver i stor stil udviklet med open source-software, og derfor vil den amerikanske filmindustri gerne blive bedre til at samarbejde om open source-software på tværs af branchen.

Det skal fremadrettet ske i det nye Academy Software Foundation (ASWF) som Academy of Motion Picture Arts & Sciences, der står Oscar-uddelingen, har stiftet i samarbejde med Linux Foundation.

Det skriver ASWF i en pressemeddelelse.

Vigtige biblioteker og formater som OpenEXR, OpenColorIO, og Alembic er født direkte ud af filmvirksomheder som Industrial Light & Magic og Sony ImageWorks.

84 procent bruger open source i dag

I en undersøgelse, som Academy of Motion Picture Arts & Sciences har gennemført blandt sine medlemmer, svarer 84 procent, at de bruger open source-software, især til visuelle effekter og animationer. Mange svarer, at de samtidig har udfordringer med at håndtere licenser og forskellige versioner af OSS-biblioteker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet med ASWF er at skabe en paraplyorganisation, der kan fremme og styrke open source-projekter, på samme måde som Apache Foundation gør i dag. Det skal blandt andet ske med en infrastruktur, der tillader issue tracking, kodegennemgang og test.

Kode, der udvikles i ASWF-regi, skal hostes på GitHub og bruge Jenkins og Nexus Repository Manager til automation og fremadrettet integration.

Den nye foundation har endnu ikke præsenteret konkrete projekter, men ifølge opensource.com er OpenEXR, OpenVDB, og OpenColorIO blandt de projekter, der står først i køen. Opensource.com nævner også Alembic, OpenSubdiv, og Open Shading Language som kandidater.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
4. september 2018 kl. 17:32

Jeg taler ikke om filformater (som faktisk er understøttet super godt i opensource-land), men om redigering af lydspor til film. Der hvor man normalt bruger programmer som ProTools, Samplitude, Logic, SoundForge og den slags... og her står Linux desværre svagt.

3
4. september 2018 kl. 17:17

...var support for redigeringssoftware et kæmpe problem i det community. Jeg var selv kommet af nysgærrighed (var 17 år gammel) og et ønske om at se en computer køre på en anden måde, og blev derefter et godt stykke tid, fordi jeg foretrak skrivebordet GNOME 2 studiebrug, og jeg brugte også kun programmer, som virkede til Linux alligevel.

Siden da skiftede jeg til MacOS pga. nogle driverproblemer. (Primært FGLRX)

Har tingene ændret sig? Jeg kan se der i hvert fald er en positiv udvikling.

2
4. september 2018 kl. 16:48

at man ikke kommer langt med open-source hvis man vil arbejde på et nogenlunde professionelt niveau..

Hvor og hvad tænker du på ? Det er jo mange områder hvor lyd jo er open source, om ikke andet, så på grund af at patenter snart løber ud.

Feks er FLAC jo et udmærket format at rippe CD'er i.

Men til 7 kanal lyd, er der selvfølge især når vi taler DVD/BR og de Chips der sidder i forstærke et problem. Som brug af Dolby.

1
4. september 2018 kl. 11:39

Jeg går ud fra det kun er den visuelle side af sagen der er blevet undersøgt her, for mit indtryk af udvalget af lydsoftware er, at man ikke kommer langt med open-source hvis man vil arbejde på et nogenlunde professionelt niveau... desværre.