Hollandske myndigheder vil fjerne Pokémons fra ‘Pokémonhovedstaden’

Udvikleren af superhittet Pokémon Go bliver nu trukket i retten i Haag, Holland, da de ikke har kunnet stoppe horder af jægere i at jage sjældne Pokémons på et fredet område.

En vindblæst strand syd for Haag i det sydlige Holland. Det lyder ikke som et sted, der er epicenter for særlig mange ting. Men blandt hollandske Pokémon Go-spillere er strandene ved byen Kijkduin lige nøjagtig dét - et epicenter.

Området er blevet døbt 'Hollands Pokémonhovedstad', da over hundrede af spillets sjældnere væsner flokkes her. Det har naturligvis tiltrukket mange tusinder mennesker siden spillets udbredelse i sommer.

Læs også: Pokemon-firma sagsøges for at placere virtuelle monstre på privat grund

Dog er der det problem, at strandene er fredet område på grund af de omkringliggende klitter. Det har nu fået de hollandske myndigheder til at trække Pokémon Gos udvikler, Niantic, i retten. Det skriver The Guardian.

»Vi ønsker at forbyde disse små, virtuelle dyr i de beskyttede områder og på gaderne fra 23:00 til 07:00,« lyder det i en meddelelse fra myndighederne ifølge avisen.

Læs også: Mere end 10 millioner iPhone-brugere har downloadet falsk Pokémon Go-app

Man har angiveligt forsøgt at få Niantic til at gøre noget ved den store flok Pokémons, som har slået sig ned på sandstranden, siden midt-august, skriver The Guardian.

The Pokémon Company, som har licens til Pokémon Go-franchiset, fortalte ligeledes i August, at Niantic var i gang med at sortere i alle de henvendelser, de havde fået omkring fjernelse af Pokémons fra bestemte område.

I Haag har man dog opbrugt sin tålmodighed nu. De ser ikke andet valg end at gå rettens vej, lyder det i meddelelsen.

»Kijkduin vil forblive et attraktivt sted for Pokémonjægere, men der vil være færre problemer for borgerne og skaden i de beskyttede områder vil blive begrænset,« hedder det fra myndighederne i Haag.

Sagen skal for retten d. 11. oktober.

Læs også: Iran forbyder som det første land i verden Pokemon Go

Af nævneværdige sager, hvor Pokémon Go har måttet fjerne de små, virtuelle dyr, kan nævnes Hiroshima og Holocaust-mindesmærket i Berlin. Iran har gjort spillet ulovligt, mens eksempelvis Auschwitz-koncentrationslejren i Polen ligeledes har bedt om at blive fritaget fra det populære spil. Her er man dog endnu ikke som i Haag gået rettens vej for at få fjernet de populære virtuelle væsner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ditlev Petersen

for at indfange alle de satans dyr.

Nu får Pokemon lidt ekstra reklame, men det går jo nok over. Og så kommer der noget andet i stedet. Tanken om et forbud mod at jage ikke-eksisterende dyr er en smule morsom. Og en generel lov mod at deltage i virtuelle optøjer og sammenstimling er endnu bedre. Måske skulle man bare opdrage lidt på folk. Nogle hører ikke efter, andre gør, men det trækker næsten altid i den rigtige retning. Lidt humor, sort humor, i stedet for løftede pegefingre og trusler.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere