Hollandsk politi-enhed: Vi kan hive krypterede beskeder ud af Blackberrys

Blackberry-telefoner med PGP er måske ikke så sikre, som de giver udtryk for.

Specielle Blackberry-telefoner, der kommer med PGP-kryptering, skulle ifølge forhandlere af telefonerne være ekstra sikre. Men overfor Vice Motherboard bekræfter hollandske efterforskere, at det er lykkedes dem at læse krypterede beskeder fra netop disse telefoner.

»Vi er i stand til at skaffe krypterede data fra Blackberry PGP-enheder,« siger pressetalsmand Tuscha Essed fra det hollandske Forensic Institute (NFI) til Motherboard via mail.

NFI hjælper politiet i holland med at fremskaffe beviser i forbindelse med opklaringsarbejde.

Nyheden, om at efterforskere i Holland skulle være i stand til at trække selv krypterede beskeder ud af netop Blackberry-telefoner med PGP, kom frem via bloggen misdaadnieuws.com (eng. Crime News) i december sidste år. Her blev dokumenter, der angiveligt skulle stamme fra NFI, offentliggjort.

Ifølge dokumenterne skulle det være muligt at gendanne slettede beskeder og læse krypterede mails på de pågældende enheder. Det skulle foregå via et stykke software fra et privat selskab kaldet Cellebrite.

Det er ikke lykkedes Vice Motherboard komme det meget nærmere, hvordan det teknisk foregår. Men det er ifølge mediet en forudsætning, at politiet har fysisk adgang til enhederne.

Det skulle dog ikke være altid, teknikken virker. Ifølge misdaadnieuws.com lykkedes det således at dekryptere 279 ud af 325 mails hentet fra en enkelt enhed.
Læs resten af fortællingen hos Vice Motherboard her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
René Nielsen

Jeg kan naturligvis ikke bevise det, men Præsident Obama er mit bedste bevis på at en korrekt opsat Blackberry er en sikker telefon og det er nok her fejlen ligger.

Politiet har haft fysisk adgang til telefonen og må have haft kendskab til adgangskoden selvom artiklen fra Motherboard antyder noget andet!

Derudover omtales messengerklinten BBM slet ikke men kun at visse emails skulle kunne gendannes.

Bent Jensen

De 3 bogstavet skal jo sikker sig at han ikke laver noget dumt :-(
Som at fjerne nogle af deres bevillinger.
Selv om det var en af direktøren her fra, som synes at det Hvidehus var så rådden og dysfunktionelt at han blev kilden til afsløringerne.

Er stadig lidt målløs over forløbet i Køln. Hvis der er som man høre i medierne.

Kan man beskytte sig mod overvågning og opdagelse ved at lave en lukket facebook side, hvor flere tusinde kan planlægge overfald.
Eller er alle pengene brugt til overvågning og de 3 bogstaver så der ikke er betjente til at gribe ind.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017