Højrefløjskonspirationer i USA bliver fjernet fra sociale medier

Illustration: vchal/BigStock
Den yderste amerikanske højrefløj har på mange sociale medier fundet fælles fodslag i hashtagget 'QAnon'. Flere sociale medier vælger nu at fjerne indhold relateret til fænomenet.

Twitter har fjernet tusindvis af konti, der har spredt beskeder om amerikanske højrefløjskonspirationer på mediet. Konspirationsteorierne er kendt som QAnon og omhandler især, hvordan venstrefløjen har tilhængere dybt inde i statsapparatet, der modarbejder den politiske dagsorden på højrefløjen og præsident Trump. Det skriver The New York Times.

Også trend-lister og søgeresultater, eksempelvis populære hashtags, vil indhold relateret til QAnon vil blive fjernet. Twitter skrev onsdag, at man har valgt at fjerne indholdet, da det har potentiale til at forårsage ’offline skade’.

Flere sociale medier med tiltag mod QAnon

Twitter har fjernet i omegnen af 7000 konti, der er sat i forbindelse til QAnon-bevægelsen, og yderligere 150.000 konti bliver ikke vist i søgeresultater og trends.

Cnet skriver i dag, at det kinesiskejede sociale medie Tiktok har valgt at følge trop med Twitter og ’banne’ Qanon-relaterede hashtags. Hashtagget #QAnon har i dag over 80 millioner visninger på mediet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kjeld Flarup Christensen

Hvorfor hjælper de Trumps kampagne?

At påstå at "venstrefløjen har tilhængere dybt inde i statsapparatet, der modarbejder den politiske dagsorden på højrefløjen og præsident Trump" vil jeg ikke se som en konspirations teori, men som en meget tænkelig mulighed.

De fleste af de ansatte i statsapparatet er akademikere og mere progressive. Derfor er de ikke typiske Trump støtter, og meget af han politik vil lægge dem meget imod. Så kan man være sikker på, at de enkeltvis er loyale mod de politiske beslutninger.

En ting er i hvertfald sikkert, taber Trump valget, og nægter at gå af, så vil statsapparatet ikke følge ham. Hvilket på sin vis er godt, og en stor modsætning til det tyske statsapparat i 30'erne.

Det sår imidlertid tvivl om embedsmændenes uafhængighed.

Og der hvor den vil backfire er at de sociale medier også styres af progressive, som nu beskytter andre progressive mod kritik.

Hvis der ikke var en konspirationsteori før, så er der det da i hvertfald nu.

Og hvem gavner det i valgkampen. Ufatteligt at disse intelligente progressive ikke selv kan se det!

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere