Højesteret slår fast: Domstolsstyrelsen frifundet for it-kaos i digital tinglysning

Illustration: Danske Advokater
500 borgere har kørt en sag mod Domstolsstyrelsen for tab, de angiveligt har lidt som følge af problemer med Digital Tinglysning. Sidste år blev styrelsen frifundet i Østre Landsret, og nu har Højesteret endegyldigt aflivet sagen.

Domstolsstyrelsen skal ikke betale erstatning til de mere end 500 boligejere, der har klaget over lang sagsbehandlingstid, da man indførte digital tinglysning.

Det har Højesteret slået fast i dag.

Da tinglysningen i 2009-2010 blev digitaliseret, virkede systemet i første omgang ikke, og op mod 50.000 mennesker kunne derfor ikke tinglyse deres bolighandler.

Læs også: Boligadvokater: 50.000 danskere skal have erstatning for tinglysningskaos

De klagende boligejere har ønsket erstatning for de økonomiske tab, men ligesom i Østre Landsret sidste år vurderede Højesteret i dag, der ikke ligger noget erstatningsansvar hos Domstolsstyrelsen.

»Højesteret bemærkede, at det er en særdeles kompliceret opgave at udvikle og gennemføre et it-system som det digitale ting¬lysningssystem. Selv med en omhyggelig planlægning og gennemførelse kan der vise sig problemer af teknisk, administrativ, organisatorisk eller anden art, som fører til forlængede sagsbehandlingstider,« hedder det i et resumé af dommen.

»Højesteret fandt, at foreningen Gruppesøgsmål.nu ikke havde påvist væsentlige og klare fejl eller forsømmelser.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere