HK: Arbejdsløses online-CV bliver ikke læst og bør droppes

Kun 20 procent af HK’s ledige medlemmer kommer til samtale på baggrund af det online-CV, som de ifølge loven skal vedligeholde på jobnet for at få dagpenge. Drop dem, lyder det fra HK’s top.

Ledige skal i dag holde deres CV opdateret på Jobnets hjemmeside, hvis de ikke vil miste deres dagpenge.

Men en ny undersøgelse, som Nyhedsmagasinet HK og HK’s afdeling for arbejdsliv har udført, viser, at næsten 80 procent af fagforeningens medlemmer aldrig er blevet kontaktet af en arbejdsgiver på baggrund af CV’et på Jobnet. Det skriver HK.

Det har fået HK’s formand, Kim Simonsen, op af stolen og han opfordrer nu regeringen til at droppe kravet om at opdatere CV’et på nettet.

»De er jo nytteløse. Alle ved, at det ikke er den vej, man får et job,« udtaler han.

I stedet mener han, at man bør fokusere på at give de ledige en kvalificeret rådgivning og vejledning.

»HK’s a-kasse og jobcentrene kunne bruge tiden meget bedre på at skaffe job til vores ledige medlemmer, hvis de slap for det bureaukratiske tidsspild med kontrol af CV’erne. Det er administration for administrationens egen skyld,« mener han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Thomas Watts

20% hit rate er da fænomenalt for noget, man opretter og kun skal pille sporadisk ved efterfølgende!

Hvor meget tid er det lige, man bruger på at opdatere sit online CV, når det først er lavet? Så længe man er arbejdsløs, tilføjes der vel ikke det store til det...

 • 7
 • 0
Palle Due Larsen

@Thomas:
Såvidt jeg er orienteret kræves det at man logger ind på sit cv ugentligt. Også selvom der ikke tilføjes det store, når man er arbejdsløs. Det er nok det utilfredsheden går på.

 • 0
 • 0
René Caspersen

Tjaaa hvis man nu skal unødvendigt buraukrati til livs, så er det jo de små ligegyldige ting som skal fjernes først.
Hvis man er arbejdsløs, så er der et buraukrati som I ikke gør jeg begribeligt. Og iøvrigt så skal man jo lige netop sørge for hele tiden at opdatere sit CV når man er arbejdsløs.

 • 1
 • 0
Per Erik Rønne

Fra da jeg var ledig ved jeg, at en af begrundelserne er at folk skal se de jobtilbud, som systemet finder frem. Men disse bliver nu i forvejen mailet til den ledige. Med erfaring fra undervisning kan jeg fortælle, at jobforslagene så indeholder alt fra klasselærer i 1. klasse til professor i dogmatik ved det teologiske fakultet ved Århus Universitet. Især sidstnævnte må være interessant for en dengang ledig gymnasielærer med en cand.scient. i datalogi og engelsk ...

Sitet indeholder også opslag over ledige jobs, herunder i lokalområdet, men for at få adgang til disse skal man først logge ud. Søger man så efter hvad der er lokalt, skal man så selv indtaste kommune eller postnummer. Så systemets eneste formål er at se om folk får logget på mindst en gang om ugen; ikke underligt at mange valgte at skrive et lille script, der foretog denne logning og aflogning en gang i døgnet, fra en maskine som så kørte 24/7.

I den anden ende er der så ansat personale der skal kontrollere om de regelmæssige logninger finder sted. Noget der naturligvis afhjælper ledigheden, idet det pågældende personale jo i hvert fald så ikke er ledigt.

Godt at man ikke længere ligger i det system.

 • 1
 • 0
Niels P Sønderskov

Det er ikke særlig begavet at foreslå at droppe jobnet.dk-databasen. Ikke fordi HK'erne ikke får job den vej, faktisk er en kontaktrate på 20% forbavsende høj. For HK'erne er jobnet.dk sikkert et udmærket sted. Andre bør lægge deres CV ind hvor det nu passer for deres felt. Der ér faktisk stor tilfredshed fra rekrutteringsside med såvel jobnet.dk som en nylig undersøgelse viser.

Den væsentligste grund til at CV'et er obligatorisk er dog en anden: Det er en god øvelse for alle ledige, som derigennem får lejlighed til at bearbejde deres forhold til egne kompetencer og tænke over hvordan de vil markedsføre sig selv. For de højtuddannede er det er selvfølge, og de har allerede et velfungerende CV, som er hurtigt kopieret til jobnet.dk. Alle andre har god gavn af den obligatoriske øvelse, som er med til at styrke deres jobsøgning i øvrigt. Som andre har været inde på går der jo ikke megen tid af en ledigs arbejdsuge på 37 timer på at skrive det CV.

Trist at en stor fagorganisation som HK ikke forstår en så simpel sammenhæng, og forfalder til et så populistisk forslag. De tjener ikke medlemmernes sande interesser på den måde.

 • 0
 • 0
Niels P Sønderskov

Palle, det er ikke CV'et den ledige logger ind på. Det ligger det samme sted, men fidusen er, at man i stedet for som i gamle dage at møde op i fagforeningen for at stemple, her på nettet bekræfter at man (stadig) er aktivt jobsøgende.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere