Hjemmesideejere arresteret efter at sælge adgang til 12 milliarder personfølsomme data

Ejerne af WeLeakInfo har angiveligt tjent 1.750.000 kroner på at sælge adgang til blandt andet navne, telefonnumre og kodeord til online-profiler.

To mænd er blevet arresteret for at drive hjemmesiden WeLeakInfo.com, hvor besøgende har kunnet købe sig adgang til mere end 12 milliarder blottede personfølsomme data fra mere end 10.000 diverse læk verden over.

Det skriver Theregister.co.uk.

Med adgang til hjemmesiden har man fået mulighed for at få adgang til blandt andet brugernavne, rigtige navne, e-mailadresser, telefonnumre og kodeord. Hjemmesideejerne har angiveligt tjent omkring 1.750.000 kroner på at drive deres praksis.

Læs også: CFCS slår pjalterne sammen med læk-databasen Have I Been Pwned?

De to mænd blev identificeret og arresteret efter samarbejde mellem de britiske, nordirske, tyske, hollandske og amerikanske efterretningstjenester. Hjemmesiden er siden blevet lukket af samme landes ordensmagter.

Læs også: Ransomware-banditter truer med læk af data

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jens Arhøj

I daglig tale, ja, men ikke ud fra sikkerhedsbestemmelser. Data der "blot" kan føres tilbage til en specifik person er personlig data, men ikke følsom. I den originale kilde bruger de heller ikke ordet "sensitive", men kun "personal data".

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere