Hjemmearbejdspladser trues af myldretid på nettet

7 kommentarer.  Hop til debatten
Hjemmearbejdspladser trues af myldretid på nettet
Illustration: Klavs Bo Christensen/Scanpix Danmark.
Internettets kapacitet vil fra 2012 være så belastet, at brugerne vil opleve længere svartider og mindre båndbredde, vurderer analysefirma.
24. november 2008 kl. 07:21
errorÆldre end 30 dage

I 2012 vil myldretiden på internettet for alvor begynde at påvirke brugernes adfærd, så de må opgive at benytte nogle af de tjenester, der kræver de bedste forbindelser.

Analysefirmaet Nemertes forudser, at med den nuværende udvikling i brugen og udbygningen af internettet, så vil efterspørgslen overstige kapaciteten i 2012.

Den delvist positive nyhed er, at det er to år senere, end det tidspunkt selskabet forudså i en tilsvarende analyse sidste år, nemlig 2010.

Udskydelsen skyldes hovedsageligt den nuværende økonomiske situation, som ventes at dæmpe væksten de næste par år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld kan den situation også være med til at øge én af de grupper, som er med til at skabe spidsbelastninger på internettet, nemlig medarbejdere som arbejder hjemmefra.

Flere virksomheder tilbyder, kræver eller opfordrer deres medarbejdere til at være forbundet til arbejdspladsens it-systemer hjemmefra eller på farten.

Det er med til at lægge et øget pres på kapaciteten på yderpunkterne af internettet. Dermed kan fjernmedarbejderne risikere at udskifte køerne på motorvejen med lange svartider og lav båndbredde på hjemmearbejdspladsen.

»Et internet, som ikke er i stand til pålideligt at levere indhold, er i bedste fald blot et legetøj. Til forretningsbrug vil det være ubrugeligt,« skriver analytikerne i rapporten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problemet med den tilgængelige båndbreddekapacitet har ifølge Nemertes allerede fået flere serviceudbydere som Google til at købe sig ind på lukkede netværk, som de kan bruge til at sikre kapacitet på deres globale backbones.

Analytikerne understreger, at internettet ikke vil bryde sammen i 2012, men at brugerne derimod skal forvente at opleve flere perioder, hvor de ikke vil kunne anvende tjenester, som kræver stabile gode forbindelser.

Det kan komme til at ramme de serviceudbydere, som er afhængige af at kunne levere indhold via gode forbindelser som eksempelvis udbydere af streaming video.

Hvor det tidligere var en lille procentdel af internetkunderne, som brugte store mængder båndbredde, så har flere internetudbydere nu mærket en ny gruppe af storforbrugere. De henter ikke piratkopier af film, men streamer i stedet lovligt indhold fra tv-stationer og andre udbydere.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. november 2008 kl. 08:44

Nu har jeg været bruger af internet siden i starten af 90'ne og jeg tror ikke der har et år hvor der ikke en eller anden som har råbt at grænsen er nået om 3 år.

Også denne gang læser jeg at nye typer router ASR 9000 kommer fra Cisco, som er klar til en stor mængde streaming kunder.

Læs selv: http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&taxonomyName=storage&articleId=9119798&taxonomyId=19&intsrc=kc_top

Jeg er af den opfattelse, at der er en del ISP'er/teleselskaber gerne vil have at det problem med flaskehalse opstår, for så kan de prioritere nettet i forskellige betalingskanaler. Jeg læste at teleselskabet Bell i Canada har fået rettens ord for at de må prioritere trafikken.

Det er svært at sige om det bliver en generel tendens i verden. Hvad mener du?

2
24. november 2008 kl. 08:47

Her kommer den rigtige overskrift :D

3
24. november 2008 kl. 09:45

Nu skal en typisk dansk hjemmearbejdsplads vel ikke remote på tværs af landegrænser eller sidde og glo på youtube-videoer i arbejdstiden?

Skal der "bare" vpn'es ind til firmaet, så der kan læses post og hentes et par dokumenter, så kræver det vel kun at firmaet har et fornuftigt hul til den danske del af internettet og at udbyderne har et fornuftigt backbone.

4
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den man, 11/24/2008 - 09:57

Det er kalrt endnu et af disse pr-forsøg på at manipulere debatten for del af en lobby for særinteresse i lovgivningsprocessen.

Det fungerer så længe journalister ikke er vågne, men lader sig misbruge som ukritiske talerør over for en ubevæbnet politisk process.

Nej, der er INGEN kapacitetsproblemer. Hvis en transaktion kan betale sig kan der sagtens etableres forbindelse herfor. Men teleselsakbernes interesse i at begrænse konkurrencen er som altid nærmest uendelig.

5
24. november 2008 kl. 11:12

Danmark er ikke hårdt ramt, men i blandt andet England er der faktisk tale om et reelt problem, og i princippet kunne det samme komme til at ske i Danmark.

Mange af de engelske udbydere har haft alt for travlt med at konkurrere på pris, så markedet har udviklet sig derhen, at hovedparten af kunderne kun ser på prisen.

På nuværende tidspunkt er der simpelt hen for få forbrugere, der er villige til at betale for en højere kvalitet (= fremkommelighed), til at der kan skabes en fornuftig forretningsmodel, som kan forsvare at udbygge nettet tilstrækkeligt.

Ved at differentiere sit internetprodukt kan man give discountkunderne det, de allerede har i dag, mens de kunder, der har et ønske om bedre kvalitet kan betale ekstra for dette. Dette er egentlig ganske enkle og sunde markedsmekanismer.

Alternativet er at tørre omkostningen på at rette op på modellen af på alle brugere, uanset om de egentlig har brug for noget bedre eller ej. For det bliver nødvendigt at investere i opgradering af nettet.

Ovenstående er alt sammen skrevet med udgangspunkt i det engelske marked, men en lignende udvikling kan ikke afvises i Danmark.

6
24. november 2008 kl. 13:46

Og hvem skal vurdere, hvad der er sunde markedsmekanismer eller magtmisbrug?

Jeg kan ikke lige se nogen politikere/embedsmænd der kan. De er alt for let påvirkelig af lobbyisme.

7
24. november 2008 kl. 18:07

Og hvem skal vurdere, hvad der er sunde markedsmekanismer eller magtmisbrug?

Hvorfor skal internetadgang nu behandles anderledes end alt andet, der sælges i et frit marked?

På stort set alle områder findes der produkter, der sælges i forskellige varianter og kvaliteter til tilsvarende forskellige priser. Kan du i hvert enkelt tilfælde vurdere, om der er tale om sunde markedskræfter eller magtmisbrug?

Jeg vil slet ikke gå ind i en diskussion om, hvordan man definerer magtmisbrug, for det giver ikke rigtigt mening.

Under alle omstændigheder er jeg ikke bekymret. I de fleste europæiske lande er internetmarkedet ekstremt konkurrencepræget, hvilket har skabt den nuværende situation, og der vil altid være firmaer, som er klar til at udfordre de øvrige udbydere, hvis de skulle blive for selvfede.