Hitman-udvikleren Io-Interactive i stor fyringsrunde: 75 mister jobbet

24. maj 2017 kl. 10:203
Hitman-udvikleren Io-Interactive i stor fyringsrunde: 75 mister jobbet
Illustration: IO Interactive.
Square Enix' exit fra Io-Interactive får nu store konsekvenser for det danske spilfirma, som tirsdag måtte sige farvel til 40 procent af medarbejderne ifølge Version2's oplysninger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den danske spilbranches mangeårige flagskib Io-Interactive måtte ifølge Version2's oplysninger tirsdag fyre 75 ud af cirka 185 medarbejdere som konsekvens af, at ejeren Square Enix har trukket sig fra selskabet.

Meldingen om den omfattende fyringsrunde kom tirsdag på Twitter:

IO Interactive er bedst kendt for spilserien Hitman, hvor den seneste udgave er blevet rost for især teknikken bag spillets banedesign. Spillet vandt således prisen for Best Technology på konferencen Nordic Game så sent som i sidste uge.

Det kom dog på baggrund af dårlige nyheder fra den japanske ejer Square Enix tidligere på måneden. Square Enix havde noteret et tab på cirka 294 millioner kroner i forbindelse med Io-Interactive, og Square Enix besluttede at sætte Io-Interactive til salg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vel at mærke en udmelding som kom, uden der var fundet en potentiel køber til IO Interactive, som var i færd med at udvikle på den episodiske udgave af Hitman-spillet.

Io-Interactive har siden årtusindskiftet været det største danske spilfirma, som udvikler spil i den såkaldte AAA-kategori, som dækker over spil med budgetter på op til trecifrede millionbeløb og global distribution på flere platforme.

En række tidligere medarbejdere fra Io-Interactive har gennem årene desuden været med til at stifte flere nye danske spilfirmaer.

Udviklingen af spil i den kategori, Hitman-serien tilhører, har krævet investorer i en kategori, som går ud over de fonde, der er med til at finansiere opstarten af de mange mindre danske spilfirmaer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Io-Interactive har tidligere været ejet af Eidos, men blev flyttet fra Eidos til Square Enix, da Eidos blev købt af Square Enix. Under Square Enix' ejerskab har Io-Interactive stoppet udviklingen af andre spilserier såsom Kane & Lynch, Freedom Fighters og Mini Ninjas.

Version2 har kontaktet Io-Interactive for at få bekræftet antallet af fyrede og for at få en kommentar til, hvad der nu skal ske for spilfirmaet, men selskabet har lukket for telefonerne onsdag formiddag.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
25. maj 2017 kl. 01:41

Det er jo også svært at tjene penge når Hitman bliver dårligere og dårligere for hver udgivelse. Gå tilbage til rødderne og måske fans ville begynde at købe spillet igen.

2
24. maj 2017 kl. 13:52

Det er nemlig et rigtigt godt spørgsmål, som det ser ud til bliver holdt tæt til kroppen pt., da hverken IO eller Square vil ud med netop dette, sandsynligvis pga. evt. forhandlinger med firmaer der kan overtage IO.

1
24. maj 2017 kl. 10:56

Nogen der kan svare på hvem der ejer rettighederne til Hitman serien nu, bliver den solgt sammen med IO Interactive eller har Square Enix slået kløerne i den?