Hitachi lancerer Unified Storage: Styr alt fra det samme vindue

Central administration og konsolidering af flere forskellige typer storage-data på både SAN og NAS er blandt nyhederne i Hitachi Data Systems nye storage-løsning til mellemstore virksomheder.

MÜNCHEN Hitachi Data Systems (HDS) lancerede tirsdag en ny storage-løsning til små og mellemstore virksomheder ved et arrangement for partnere og presse i München i Sydtyskland.

Navnet er Hitachi Unified Storage (HUS), og det er japanernes bud på en storage-løsning, der håndterer data på block-, file- og object-niveau på en og samme storage-platform.

Og det med større fleksibilitet og skalerbarhed end konkurrenterne, hævder selskabet.

HUS erstatter Hitachi Data Systems tidligere produktserie til mellemstore virksomheder, AMS2000, og lanceres i tre forskellige versioner.

Som noget nyt kan både HUS og resten af Hitachis storage-produkter fremover sættes op og styres gennem softwaren Hitachi Command Suite

Det gør ifølge Hitachi Data Systems selskabet til det første, der kan tilbyde administration af alle storage-produkter fra ét stykke software.

»Vi er de første, der kan sige, at hele vores hardware-produktportefølje kan styres fra det samme stykke software,« sagde Bob Plumridge, teknisk direktør for Hitachi Data Systems i Europa, under arrangementet.

Samler block, file og object

Traditionelt set har lignende storage-løsninger kunnet klare block-niveauet - Storage Area Network (SAN) - og file-niveauet - Network Area Storage (NAS) - under ét for at gøre storage-håndteringen lettere.

Kort fortalt ligger strukturerede data - kritiske ting som databaser og den slags - på SAN'et, mens ustrukturerede data - billedfiler, video og lignende - lægges ud på et NAS.

I takt med at flere og flere data på grund af cloud computing skal tilgås via internetforbindelser, som alt andet lige er noget langsommere end lokalnet, er der opstået et behov for at gøre de data læse-, skrive- og søgbare på en mere effektiv måde.

Det sørger object-modellen for, hvor data blot er en serie af bytes med en række tilknyttede metadata. Hitachi Unified Storage samler de tre og sørger som noget nyt også for automatisk tilføjelse af metadata.

Automatisk migrering af data

Hitachi Unified Storage kan ifølge Bob Plumridge skalere storage-kapaciteten op til omkring 3 petabyte uden dyk i performance og klare filsystemer på op til 256 terabyte i et enkelt name space.

HUS kan samtidig automatisk migrere data rundt mellem de forskellige tiers, så vigtige data placeres i tier 1 - typisk SSD'er - mens resten fordeles mellem langsommere lagermedier på tier 2 og tier 3.

Der foreligger endnu ingen danske priser for Hitachi Unified Storage-serien.

Læs også Version2s interview med den danske topchef for Hitachi Data Systems europæiske aktiviteter, Niels Svenningsen senere onsdag.

Version2's udgifter til rejsen blev betalt af Hitachi Data Systems.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (3)

Jan Lunddal Larsen

Hitachi Unified Storage kan ifølge Bob Plumridge skalere storage-kapaciteten op til omkring 3 terabyte uden dyk i performance

Det var ikke meget - mon ikke det skulle være petabyte?

Kristian Larsen

Sjovt nok har HDS ellers prøvet at sælge de der bokse allerede ;)
Var vel også på tide hds kom med på vognen når man kigger på ibm, emc, dell, netapp, falconstor mfl. - Sjovt nok mangler HP helt I det her selskab - endnu mere tragisk kan staten ikke købe den her type systemer da de er bundet af en dyr og rigid fm aftale - har set storage priserne på fm aftalen og må konstatere at fm's regnedrenge har lavet en aftale der er dårligere end kattens værns kopimaskine aftale.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017