Hitachi: Lad applikationen prioritere kritiske filer

I stedet for at overlade det brugerne at vurdere, hvilke filer der har brug for den hurtigste storage, så kan Hitachis nye cloud-tjeneste til NAS prioritere filer ud fra de applikationer, som bruger dem.

Prioritering af data på forskellige typer storage kan være en vigtig brik i at gøre det billigere at lagre store mængder data. Hidtil har såkaldt tiering af data enten foregået på blokniveau i storagesystemet eller på filniveau, hvor brugerne skulle kategorisere data.

Det sidste vil Hitachi Data Systems nu forsøge at automatisere med en ny cloud-løsning, som virksomhederne kan lægge oven på deres NAS.

»Systemet kan finde ud af, hvor de kritiske filer ligger ved at kigge på, hvor ofte filerne bliver brugt. De mest brugte kan så lægges på en høj tier,« siger Merete Søby, administrerende direktør for HDS i Danmark.

Hitachi Cloud Service for Private File Tiering er beregnet til at være en cloud-løsning i den forstand, at de enkelte applikationer blot ser systemet som en service. Samtidig kan it-afdelingen opgøre og afregne forbruget af de forskellige niveauer af storage for hver enkelt applikation.

Automatisk tiering findes allerede til blandt andet SAN-systemer, men fungerer typisk ved at se på data på blokniveau, så de mindst brugte datablokke bliver flyttet ned i hierarkiet til den billigste type storage.

»Nu er det applikationen, som bestemmer, og ikke medarbejderen, som skal finde ud af, hvilke data der er kritiske,« siger Merete Søby.

Problemet har de seneste mange år været for virksomheder, at mængden af data vokser eksponentielt. Men det er som regel kun en lille del af alle de filer, som en virksomhed producerer, som har behov for at ligge på en type storage, hvor dataene kan hentes hurtigt.

I visse brancher, som eksempelvis forsikringsverdenen, er der samtidig krav om, at visse dokumenter skal opbevares i 100 år eller mere. Derfor har mange virksomheder forsøgt at sætte datasorteringen i system med Information Lifecycle Management-projekter.

»Mange af vores store kunder har været i gang med ILM-projekter, men det er få, som gennemfører. Det er svært at lave afstemningen med forretningen, fordi man ikke får forretningen til at acceptere, at de får storage på tier bronze-niveau, hvis de tror, de en dag har brug for tier guld,« siger Merete Søby.

Ud over den nye private cloud-løsning, så har Hitachi også allieret sig med firmaet Digi-Data, som vil tilbyde løsningen som offentlig cloud-tjeneste.

Det er især rettet mod de mindre og mellemstore virksomheder, men der er fortsat udfordringer med at anvende storage i skyen. Det gælder blandt andet en række danske lovkrav om, at visse data ikke må ligge i udlandet, hvilket kan være vanskeligt at garantere for cloud-udbydere med flere datacentre.

»Der er mange restriktioner specielt i Danmark. For nogle vil det måske være en løsning for deres e-mail, hvis det for dem ikke er kritiske data. Det er de ikke-kritiske data, kunderne vil lægge ud i skyen. Jeg tror ikke, man vil lægge de forretningskritiske data ud,« siger Merete Søby.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jeppe Toustrup

Det ville være lidt interessant at vide hvorfor Hitachi overhovedet mener man skal have de forskellige "tiers" på filniveau i stedet for på blokniveau, hvilket det lyder til de allerede har lavet så data automatisk bliver kategoriseret.

Der er også andre på markedet som har lignende funktioner på blokniveau (ie. Sun Unified Storage 7000 serien), så hvilken forskel det gør om det er på filniveau eller blokniveau må Hitachi nødvendigvis vide, da de tilsyneladende har mulighed for begge dele.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere